Szekérfesztivál vacsora és támogatói est

Fodor Hírek

Idén 20. alkalommal rendezzük meg Budapesten hagyományos indiai Szekérfesztiválunkat. A rendkívül színes és látványos, több mint ötezer évre visszatekintő fesztivál eredetileg az Orissza állambeli Jagannátha Puriból származik.

Az esemény során Krisna, az Istenség Legfelsőbb Személyisége – aki a templomában Múrti, vagyis Istenszobor formájában személyesen van jelen – kijön a templomból. Az Úr csodálatosan feldíszített szekerére száll, és végigvonul az emberektől nyüzsgő nagyvárosi utcákon, hogy azokat a teremtményeit is személyes áldásában részesíthesse, akik nem keresik a társaságát a templomban.

A hívek, akik a fesztivál aktív részesei, erős kötelekkel húzzák a hatalmas, ragyogó színekben pompázó szekerét, mely az Úr mozgó templomává változik. Így halad végig az énekkel, tánccal kísért, és lelki boldogságtól vibráló menet most már nemcsak a messzi Puriban, de a világ számos nagyvárosában, így Budapesten is.

Ennek a rendkívül vidám és látványos megmozdulásnak, számos rendkívül mély lelki mondanivalója is van, melyek közül napjainkban talán a legrelevánsabb a lelki értékek életünkbe történő „visszahúzása”, integrálása. Modern társadalmunkban – idő hiányában – egyre kisebb hangsúlyt fektetünk az örök értékekre, és egyre inkább csak a mulandó dolgok szintjén élünk. A Szekérfesztivál fő célja, hogy emlékeztessük magunkat, és mindenki mást is a Legfelsőbbhöz fűződő örök kapcsolatunk ápolásának fontosságára!

Bárki, aki a legparányibb módon is részt vesz ezen a csodálatos ünnepen, aki húzza a szekeret, felajánl némi ételt az Úrnak, vagy részt vesz az éneklésben és a táncban, megkapja a Legfelsőbb Úr áldásait.

A fesztivál időpontja: 2013.07.13. 10 óra

A fesztivál menete: Indulás Hősök teréről, és az Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út-József Attila u.-Apáczai Csere János u. útvonalon jutunk el a Vörösmarty térre, ahol estig tartó, változatos színpadi programmal, kirakodóvásárral folytatódik az India Fesztivál program.

Támogatói vacsora:

Annak érdekében, hogy az idei, jubileumi fesztivált is sikeresen lebonyolíthassuk, a hagyomány szerint, egy színes, kulturális programmal egybekötött támogatói vacsorát szervezünk. Az est során lesz lélekemelő indiai muzsika, tradicionális táncbemutató, és egy előadás a Szekérfesztivál történelméről, és jelentőségéről, melyet közösségünk vezetőlelkésze, Sivaráma Szvámi tart majd.

A vacsorán való részvétel minimális támogatási összege 12000 forint/fő, de ha van lehetőségük többel támogatni, hálával fogadjuk.

A vacsora időpontja 2013.07.11. 18 óra

Helyszín: Paulay Terem (1061 Budapest, Paulay Ede u. 9.)

Adományaikat az alábbi módokon juttathatják el hozzánk:

– személyesen a 1039 Budapest, Lehel u. 15-17. címen rajtam, Mohana dászon keresztül

– banki utalással a K&H Banknál vezetett 10201006-50280630 bankszámlánkra (kérjük a közleményben adja meg: Szekérfesztivál)

Amennyiben szeretnék támogatni ezt a nagyszabású rendezvényt, és részt venni a vacsorán, kérem, keressenek a 06 30 405 8867 telefonszámon egyeztetés céljából, vagy írjanak üzenetet: [email protected] – címre.

Mindenkit nagy szeretettel várunk erre a különleges rendezvényre!

További információ: www.krisna.hu

Üdvözlettel: Mohana dász