Tíz éves a védikus iskolaépület Krisna-völgyben

Fodor Oktatás

Krisna-völgyben 1996 óta folyik általános iskolai oktatás, s 2002-ben, tíz évvel ezelőtt adtuk át a jelenlegi impozáns épületünket.

A jubileum kapcsán meghívtuk azokat, akik tervezőként, vagy szponzorként az épület létrehozásában; tanárként a gyerekek tanításában; egykori diákként; vagy pedig támogatóként vettek részt e feladatok megvalósításában.

Először Szusilá mátádzsi köszöntötte a meghívottakat, majd közösen felidéztük főként az elmúlt tíz év (és kicsit az előtte lévő időszak) kalandos, vidám és sokszor kihívásokkal teli emlékeit. Az 1996-tól 2002-ig terjedő történésekre Góvinda-móhiní mátádzsí távolléte miatt egy levélben emlékezett vissza, amit helyette felolvastunk. Ezután Csitta-hari prabhu és az egykori tervező Gokularádzsa dász nevében fia, Prémamóya dász felidézték az épület tervezését és megépítését. Prija-szakhí mátádzsí, aki szponzorálta az épület létrejöttét, elfoglaltságai miatt sajnos nem tudott jelen lenni. Ezúton is köszönjük neki újra ezt a kiemelkedő szolgálatát.

Ezután következett az egykori és a jelenlegi tanárok közül néhányaknak a visszaemlékezései, akik között Karuná-szindhu mátzádzsí, Krisna-kántá-siromani mátádzsí, Srí Szaróvara mátádzsí, Szusilá mátádzsí és Prémamóya dász elevenítette fel korábbi élményeit.

Az emlékezést segítette egy varázslatosan összeállított zenés vetítés is, melyet Dvaipáyana prabhu állított össze, s melynek anyagát a végén a vendégeink egy ízléses kivitelű CD-n meg is kapták.

Végezetül nagyon megköszöntük mindazoknak a kedves segítségét, akik (akár jelen tudtak lenni, akár nem, de) valamilyen módon támogatták az iskolánk működését.

http://oktatas.krisnavolgy.hu/tiz-eves-az-iskolank-epulete