Több száz fő ellátásáról gondoskodnak a Krisna-hívők az árvizek idején!

Fodor Ételosztás, Hírek

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége (MKTHK) bekapcsolódik a hazánkban található rendkívüli árhullám elleni küzdelembe. Az MKTHK Ételt az Életért Programja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felkérésére, profiljának megfelelően a gátakon dolgozó önkéntesek, civilek és hivatásos személyek ellátásáról gondoskodik az árhullám elvonulásáig.

Naponta szükség esetén akár 600 fő ellátását biztosítjuk Budapesten és Pest megyében, változó helyszíneken, a katasztrófavédelmi szakemberek igényei szerint.

A Krisna-hívők a gátakon dolgozóknak tápláló, meleg ebédet, vegetáriánus gulyás- és gabonaételeket visznek a déli órákban. A felsőzsolcai árvíz tapasztalatai szerint ez elengedhetetlen, az árvízi védekezés csúcspontján ugyanis az önkéntesek gyakran több műszakban, megállás nélkül dolgoznak a védvonalak megtartásáért.

A hívők budapesti templomépülete a római part szomszédságában található, egy a hullámtértől távolabb eső szakaszon – fontosnak tartjuk azonban, hogy Duna menti területek, és a 3. kerület, mint közvetlen környezetünk is épségben, gond nélkül vészelje át az évszázad árvizét.

Szeretnénk minden jóérzésű polgárt arra bíztatni, hogy saját lehetőségeihez, képességeihez mérten segítsék az árvízi védekezést, az ételosztás biztosításához is szívesen fogadunk adományokat.

Az Ételt az Életért Alapítvány bankszámlaszáma: 10201006-50280678

További információk és képek: www.karitativ.hu