108 családon segítenek a Krisna-hívők Pécsett

Fodor Ételosztás, Hírek

Az Ételt az Életért Program pécsi csoportja szeptemberben hátrányos helyzetű tanulóknak és családjuknak nyújt segítséget. Szeptember 16-án 3 oktatási intézményben összesen 108 segélycsomagot fog kiosztani az intézmények dolgozóinak közreműködésével, akik segítenek kiválasztani a leginkább rászoruló személyeket. A csomagok tartalma: Pékáru, liszt, búzadara, tészta, rizs, burgonya, répa, cukkini, szilva, kukoricapehely, pudingok.

Szeptemberi együttműködő intézmények:

  • Éltes Mátyás Iskola: Ebben a tanintézményben a Pécsett vagy vonzáskörzetében élő enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos, fejlődési zavarban szenvedő, valamint mozgássérült gyermekek nevelési-oktatási feladatait látják el. Az iskola küldetési nyilatkozata példaértékű lehet mindenki számára: “Minden gyermeket elfogadunk olyannak, amilyen, azzá neveljük, amivé válni képes, annak érdekében, hogy életesélyei a lehetőségeihez képest a legjobbak legyenek.” – olvasható az iskola honlapján.
  • Endresz György utcai Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézménye: Ez az intézmény szintén gyermek- és felnőttkorú hátrányos helyzetű személyek támogatását végzi.
  • Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesülete: Az Ételt az Életért Program immár második alkalommal nyújt segítséget az egyesület látássérült tagjainak.

A 108 csomag jelképes szám a segítők részéről, ugyanis egy olyan „szerencsehozó” szent szám, amely a védikus kultúrát követő Krisna-hívők életében nagy jelentőséggel bír: 108 szem van a hívők imaláncán, 108 fontos magyarázata van a védikus szentírásoknak, és még sorolhatnánk. A szervezők remélik, hogy a beérkező támogatásoknak köszönhetően lehetőségük nyílik majd a 108-as akció hónapról hónapra való megismétlésére. Az Ételt az Életért Program étel- és csomagosztási akciói Pécsett részben központi támogatással, részben helyi támogatóknak köszönhetően valósulnak meg.

Az önkéntesekből álló csoport lelkes tagjai minden lehetőséget igyekeznek megragadni, hogy programjukat kiterjesszék és népszerűsítsék. Pécs városában szeptember 13-án nyílik a kertvárosi Melinda-parkban a KÉK-Zöld iroda épülete, amely a környezeti nevelés központjaként funkcionál majd. A Melinda Fesztivál alkalmával a hívők és a program önkéntesei betekintést nyújtanak a tradicionális indiai kultúrába. Az érdeklődő vendégek itt indiai édességek és Krisna-völgyi termékek megvásárlásával és további adományokkal segíthetik a helyi ételosztó program törekvéseit.

Góranga – legyen mindenki boldog!