Áprilisi programok a Debreceni Govinda Étterem és Kulturális Központban

Fodor Hírek, Programajánló

Egészséges élet, béke, boldogság – ki ne vágyna ezekre, valójában; nem csak a meghirdetett reklámok kábító ígéretére, de mindezek valódi megtapasztalására, átélésére?

Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek – aki még nem ismerné – ,  tegyen egy próbát a Debreceni Govindával – ahol a hétköznaponként kapható finomságok mellett lelki töltődésre, jó zenével vagy éppen tánccal kísért programokkal várnak minden érdeklődőt, korhatártól, vallási beállítottságtól függetlenül, péntek esténként és vasárnap délutánonként.

SAM_3145

Jómagam lassan már 5 éve járok oda rendszeresen, jóllehet, lakhelyem egyelőre még Budapesthez köt; de az utazás nem fáradság, a költsége pedig kifizetődő, mert olyan élményekben részesülhetek, amelyekre mindig is vágytam s melyeket minden alkalommal múlhatatlan lelkesedéssel várok!

Először a pénteki zenés programról, a Kirtana Jóga Estről szólnék, mely 6 órától kezdődik, és a körülbelül 8-fél 9-ig tart. A hétről-hétre nagy odaadással előkészített zenés program mellett fergeteges jókedv, lelki megtisztulás, az elme lecsendesedése és egy leírhatatlanul varázslatos élmény várja az ide érkezőket – akik egyszersmind részesévé is válhatnak az estének. Itt ugyanis nem csak hallgatni lehet az éneket, hanem bárki – egy nagy közösség tagjaként, s a program aktív részt vevőjeként – maga is bekapcsolódhat az éneklésbe. Sőt ez teszi mégoly különlegessé, széppé és élményszerűvé! A dalok változatosak; általában indiai hangszerrel, máskor akusztikus gitárral kísért, lassú vagy éppen gyorsabb dallamokat szólaltatnak meg: ősi, indiai énekek, sőt imák ezek, melyek szövegét bárki könnyen megtanulhatja…

SAM_3131

A program egy közösen elfogyasztott – és beszélgetéssel elköltött – vacsorával zárul, mely során mindenki megismerkedhet az indiai konyha páratlan ízvilágával, ínycsiklandozó, finomabbnál finomabb ételeivel.

A programot minden korosztály számára jó szívvel ajánlhatom, s bizony az egészen kisgyerektől a fiatalokon át a felnőttekig mindenkit megtalálhatunk itt. Aki azonban nem ér rá péntek esténként, ellátogathat a Govindába vasárnap délutánonként is, ahol 2 órától kezdve zenével, tánccal, mindannyiunk számára fontos kérdéseket érintő beszélgetéssel, felolvasással vagy éppen vetítéssel egybekötött program keretében az indiai kultúra elemeivel is ismerkedhetünk. A jól megszokott, indiai ételkülönlegességeket felvonultató lakoma természetesen éppúgy szerves része az összejöveteleknek, mint a pénteki Jóga Esten. A jókedv garantált!

(Z. Éva, Budapest)

Áprilisi programok a Debreceni Govinda Étterem és Kulturális Központban:
Helyszín: Govinda Étterem és kulturális Központ, 4028. Debrecen, Magyari utca 2. (a Kassai út és Magyari utca sarkánál). Az udvarban parkolási lehetőség is van.

  • péntekenként este 6 órától: Kirtan Jóga Est (zenés program, a végén vegetáriánus lakoma)
  • vasárnapi programok, délután 2 órától, az alábbi időpontokban: ápr. 13., 20.,27.

a program menete: 1-1,5 óra bhajana meditáció (zenés meditáció), 1 óra lecke, filozófia vagy vetítés, utána kirtan (egyszerű tánc), a végén vegetáriánus lakoma.