Ezer adag édesség Egerben

Fodor Ételosztás, Hírek

Az őszi, egri fesztiválok állandó résztvevőiként, az Ételt az Életért ezer adag édességet osztott ki.

A hagyományosan szeptember közepén megrendezett Eger Ünnepe a helyi civil szervezetek három napos fesztiválja. Az Ételt az Életért egri önkéntesei már 16-ik alkalommal mutatkoztak be és vendégelték meg a résztvevőket.

Az Egri Iroda ’99-es alapítása óta aktív szereplője az egri civil életnek, tagja a Civil Kerekasztalnak, szegényélelmezési programja keretében pedig napi 350 tál meleg ebédet oszt ki a rászorulóknak. Az Eger Ünnepén 600 adag narancsos-karamellás halavát (indiai darapudingot) kaptak a fesztivál vendégei, mely nagyon nagy sikert aratott. A tevékenység megismertetése-, az indiai íz-világ-, az egészséges táplálkozás bemutatása mellett az édesség osztással, az egri lakosok adományait is meghálálták az önkéntesek.

Pár nappal később került megrendezésre az egri XIV. Drogellenes nap, melynek az egri Krisna-hívők kezdetek óta szervezői, résztvevői. Az egyház tanításaiban is alapvető erénynek tartja a kábító- és mámorító szerektől való tartózkodást, tagjai egyáltalán nem fogyasztanak ilyen szereket. A példamutatás mellett, a rendszeresen megtartott Lépni kell zarándoklat egyik fő üzenete szintén a drogellenesség.

Az egri középiskolásoknak szánt rendezvényen, a koncertek és színpadi program mellett, több szakmai szervezet, szakhatóság tanácsadója tartott felvilágosító előadást az egészséges- és függőségektől mentes életmódról. Az egri Krisna-hívők a KEF (Kábítószerügyi Egyeztető Fórum) tagjaként, beszélgetéssel és vegetáriánus finomságokkal várta a fiatalokat. Szeptember 25-én több száz adag indiai csemegét (alu patrát: burgonyás tekercset és édes-csípős csatnit), illetve kétféle édességet (kókuszgolyó és gesztenyés-karamellás halavát) osztottak ki.

A rendezvény díszvendége a Kowalsky meg a vega zenakar volt, kinek frontemberét egy hétfogásos vegetáriánus vacsorával lepte meg a helyi Govinda étterem.