Fantasztikus Gyermeknap Pécsen

Fodor Hírek

A hétvégén megrendezett, Szivárvány Gyermekház által szervezett “Tudományos-fantasztikus Gyermeknap” egyik támogatója a Krisna-tudatú hívők “Ételt az Életért” Programja. Az egész napos rendezvény talán legnagyobb tetszést arató műsorszáma a Krisna-völgyi Srí Prahláda Általános Iskola diákjainak fellépése volt, akik délelőtt és délután is megörvendeztették indiai zenei műsorukkal a szép számmal összegyűlt közönséget. Dobshow-val, tánccal és zenével köszöntötték a gyermektársak egymást. A résztvevők soraiban a kis gyermekektől a szülőkön át a nagyszülőkig minden korosztály képviseltette magát.

“A látványos színpadi műsoron kívül az “Ételt az Életért” csapatának két asztalánál is jelentős érdeklődés támadt, mind a tevékenységünk, mind az ott fellelhető vegetáriánus finomságok iránt…” – meséli Manah Mohana dász, pécsi lelkész.
Így gazdára talált 100 ízletes almás szamósza-batyu, 200 adag narancsos-karamellás indiai darapuding és 100 adag rózsavizes limonádé is a gyermekek örömére.

A pécsi iskolákban meghirdetett Góranga – légy boldog elnevezésű rajzpályázat nyertesei is örömmel vették jól megérdemelt jutalmukat, a remek rajzokért ugyanis helyezések nélkül egyaránt elismerés járt – mindenki győztes, aki megpróbálta, tanították meg ezzel együttesen a gyermekeknek. Az alkotások a Gyermekházban kerültek kiállításra.

A pécsi csapat munkája nem áll meg, hamarosan újabb iskolai élelmiszerosztó akcióba fognak.