Karácsonyi élelmezési akciók országszerte (Fotók)

Admin Ételosztás, Hírek

A budapesti kiemelt karácsonyi ételosztás mellett országosan, más vidéki pontokon is zajlottak ételosztások. Országosan 30.000 adag meleg ebédet és több tonna tartós élelmiszert vittek az önkéntesek a rászorulóknak.

Karácsonyi ételosztás volt Szegeden a Felsőváros Pille utcai játszóterén.

A rendezvényen (2014.12.21-én 12 órai kezdettel) ünnepi köszöntőt mondott Nagy Sándor Szeged Város alpolgármestere. A Tabán Általános Iskola diákjai karácsonyi műsorral kedveskedtek és a szegedi Krisna-tudatú Közösség néhány tagja 1 órás zenés műsorral ajándékozta meg a résztvevőket. A rendezvényen 800 adag ételt osztottak ki a szegedi hívők Tóth Bogyó István szervezésében – együttműködve a SZÖFCE Civil Egyesülettel, az Őrangyal Vegetáriánus Étteremmel és a Fészek Nagycsaládosok Egyesületével, ezen kívül természetesen Szeged Polgármesteri Hivatalával. Az ételosztással egybekötve ruhákat is adományoztak a rászorulók részére. Az étel és ruhaosztáson sok gyermek, nagycsaládos és otthontalan személy is részt vett.

December 22-én: Marcali – Nikla – Horvátkút területén 150 adag babgulyás és kenyér kiosztása történt a helyi, leginkább rászoruló családok részére. (Itt a helyi családsegítő jelölte ki az ellátottakat.)

Somogyvámoson december 23-án mind a 650 helyi lakos számára tradicionális indiai meleg ételt szállítottak házhoz a hívők (rizs, zöldséges főétel, lepénykenyér, édesség volt a csomagban).

Beszámoló a kapospont oldalán: http://kapos.hu/videok/kapospont_hirmusor/2014-12-23/hirado_2014_december_23_kedd.html

Ételosztás Egerben: Videó beszámoló itt: http://www.tveger.hu/meleg-etel-es-tartos-elelmiszer-etelt-az-eletert/