Látogatás az esztergomi Szent Adalbert központba

Admin Vallásközi - Egyházközi találkozók

Az esztergomi várhegy első székesegyházát Szent István király építette. A mai katedrális építését Rudnay Sándor prímás kezdte el 1822-ben. A klasszicista stílusban épült Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház a Magyar Katolikus Egyház főszékesegyháza az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében. XVI. Benedek pápa nevezte ki Dr. Székely Jánost az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé valamint Febiana-i c. püspökké.

Székely János a Szent Adalbert központban fogadta Sivaráma Szvámít és kísérőit. A barátságos fogadtatás után beszélt jelenlegi szolgálatairól. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudomány Karán az Újszövetség tanszék docense, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektora, és több teológiai, biblikus és lelkiségi írás szerzője. 2007-től az Esztergomi- Budapesti Főegyházmegyében a társadalmi, oktatási és kulturális szakterület püspöki helynöke.

Sivaráma Szvámít vallása eredetéről kérdezte és lelki tanítómesteréről, Sríla Prabhupádáról. Székely János érdeklődésére, Sivaráma Szvámí hosszabban beszélt a lélekvándorlás tudományáról. Ezt követően közösen megtekintették a beszélgetés témájához kapcsolódó könyveket, melyeket Székely János írt. A püspök úr örömmel elfogadta az ajándékba kapott Bhagavat-gítát, a Krisna-hívők legfőbb szentírását. Különösen örült a Vissza Istenhez magazin legfrissebb számának, melynek aktuális témája a Védák, India ősi szentírásai volt.

Székely János üdvözölte a Krisna-hívők állásfoglalását az abortusz és az eutanázia ellen. Összefogásra bíztatta vendégeit és meghívta a Krisna-hívők közösségét egy békés közös demonstrációra a katolikus egyház szervezésében.