Összefogás a szegénység ellen – a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség beszámolója

Fodor Vallásközi - Hírek

Más közösségekkel együtt a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség is részt vesz a Szegénység elleni küzdelem valamint az Élelmezés Világnapja (október 16. és október 17.) kapcsán sorra kerülő nagyszabású vallásközi ételosztásban a Blaha Lujza téren október 18-án a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének, mint ötletgazdának felhívására. Az akcióban részt vevő felekezetek meg kívánják mutatni, hogy a gondoskodás, támogatás vallási hovatartozástól független, és bárki számára ajánlatos tevékenység.

A résztvevő egyházak a segélyakciót személyes jelenlétükkel, pénzbeni vagy élelmiszer-adományaikkal támogatják. A kezdeményezéshez folyamatosan csatlakozó egyházak között megtalálhatjuk a Buddhista Misszió Arya Maitreya Mandalát, a Magyarországi Karma-kagyüpa Közösséget, a Magyarországi Muszlimok Egyházát, a Magyar Iszlám Közösséget, a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközséget, és az ötletgazda Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségét. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szintén csatlakozott az akcióhoz, ők mozgó orvosi rendelő biztosításával segítik a résztvevők egészségügyi ellátását.

A Szegénység elleni küzdelem és az Élelmezés Világnapja jó lehetőséget kínál arra, hogy magunkba tekintsünk, hogy mi hol tudnánk saját kiadásainkon spórolni és miként tudnánk környezetünkben a mélyszegénységben élő embertársainkon segíteni. Fontos megemlíteni, hogy létezik a szegénységnek egy jellegzetes arca, csoportja, a fokozatosan elszegényedők, akiket úgy neveltek, hogy méltósággal, a legnagyobb nehézségben is kitartva éljenek, semmit sem mutatva kínjukból. Ezeket az embereket a különböző ellátó-szervezetek szakembereinek szükséges felkutatni, mert maguktól „nem kívánnak mások terhére lenni”.

Forrás: http://www.szimsalom.hu/2014/10/vallaskozi-etelosztasban-vesz-reszt-a-szim-salom/