Rāja, a kis boci a Tehénvédelmi Központ új kedvence

Fodor Hírek

Páratlan együttműködési megállapodás jött létre nem régiben a HarmoNet portál és Krisna-völgy, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének somogyvámosi központja és tehenészete között. Krisna-völgy 270 hektáron elterülő öko-bio farm. A hívők mindennapjaik során az egyszerű életvitel, magasszintű gondolkodás elvét követik, ami a zöld, környezetbarát, mindemellett Istenközpontú gondolkodásban nyilvánul meg. Legfontosabb elvük az erőszakmentesség, vagyis az ahimszá, amely szigorú vegetáriánus étrendet ír elő.

Hazánkban itt található az ország egyetlen Tehénvédelmi Központja, amely az állattartás helyett az állatgondozás elvét követi, és amely nem csak kihasználja az állatokat, erejüket, tejüket, hanem társként kezeli őket. Emberek és állatok szoros együttműködésben élnek, hogy egy környezettudatos és jámbor társadalmat tarthassanak fenn.

Itt, az országban egyedülálló módon, 20-25 éves, tehát igen szép kort megélt jószágok is találhatóak. Köztudott, hogy a Krisna-hívők nem fogyasztanak húst, halat, tojást, viszont rengeteg tejtermékkel pótolják a szervezet számára szükséges állati fehérjéket. A hívők anyaként tisztelik a teheneket, hiszen olyan önzetlenül kínálják tápláló tejüket, mint egy édesanya. Mi sem természetesebb, minthogy a tehenek és az ökrök is életük végéig békében, szeretettel és gondoskodással körülvéve élhessenek itt megszokott környezetükben, akkor is, ha már nem tudnak segítséget nyújtani az embereknek. Ez a tehénvédelem lényege. Páratlan együttműködés az élőlények között.

A HarmoNet, mint minden spirituális, a világgal együtt érző kezdeményezés támogatója már évek óta jelen van az évente megrendezett Krisna-völgyi Búcsúban.
Magyar tarkák, tiroli borzderesek, magyar szürke marhák, indiai zebuk – 2014-ben a Tehénvédelmi Központ lakóinak Önök is jótevői lehetnek a HarmoNet oldalán keresztül. Az oldalon elhelyezett Paypal gombra klikkelve adományaikkal segíthetik a Központ működését. A központba a tavasztól őszig tartó turista szezonban mindenkit személyesen is szeretettel várnak egy látogatásra fesztiválok alkalmával, de akár ez sima, szürke hétköznapon is…”

Forrás és folytatás: HarmoNet Portál

Rāja ejtsd: Rádzsa, a kis boci >>