Sivarama Swami látogatása és ételosztás a szegedi Krisna-hívőkkel

Fodor Hírek

Május 1. ebben az évben hatalmas lelki ajándékot tartogatott a város lakóinak hiszen idén először, Sivarama Swami, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének vezető lelkésze is ellátogatott hozzánk. A szegedi közösség izgatottan készült Maharaja fogadására.

A munka ünnepén, az újszegedi Ligetben felállított színpadon, színvonalas műsorral szórakoztattuk az embereket, akik a hétköznapok rohanása közben egy kis lelki feltöltődésre vágytak. Guna-grahi prabhu vezetésével csodálatos dallamokkal kápráztatták el zenészeink az érdeklődőket!

A Ghaja Band jóvoltából a ritmus és a tánc is helyet kapott a színpadon, mellyel szintén nagy sikert arattak, csakúgy mint az Odisszi táncbemutató és a kontakt-jóga.

Krisna-tudatban minden perc, minden pillanat egy csoda, melynek a közönség is részese lehetett Sivarama Maharaja előadása közben, aki éppen a Szent Név fontosságáról beszélt mikor elkezdett szakadni az eső, mintha dézsából öntenék, miközben körülöttünk hét ágra sütött a nap. Maharaját és a nézőket ez cseppet sem zavarta, előkerült esernyő, sátor, pavilon, így mindenki nagyjából szárazon maradt. Majd Maharaja megkérte az embereket, hogy mondják vele együtt a Hare Krisna mahamantrát és ahogy ez megtörtént az eső hirtelen elállt…

A szegedi Krisna-hívők minden héten tartanak ételosztást a rászorulóknak, ami kb. 60-80 adag ételt jelent. “Most nagyot álmodtunk és Krisna kegyéből sikerült is megvalósítani, ugyanis május 1-én 1000 adag vegetáriánus babgulyást és székelykáposztát osztottunk ki. Külön köszönetet érdemel érte Tóth Bogyó István és a felesége Gyuris Mária, akik saját magukat nem kímélve elkészítették ezt a hatalmas mennyiségű ételt!” – írja Lipárdi Katalin Szegedről.

Krisna kegyéből jövőre ugyanitt folytatjuk!

Ne csüggedjen, ha most nem tudott jelen lenni a rendezvényen! Július 26-27-én a szegedi Füvészkertben megrendezésre kerülő Lótusznapokon hasonlóan színvonalas műsorral fogunk megjelenni!

Részletek hamarosan!

Hare Krisna!