Sziget Fesztivál 2008

Admin Vallásközi - Cikkek, szemelvények

A Sziget Fesztivál változatos programjai között szerepelt a Civil Falu Közös Pont sátra, ahol megtalálhatók voltak a katolikus, református, és evangélikus egyház képviselői. Itt a Civil Faluban volt felállítva a Krisna-hívők sátra is, ahol szintén sokszínű programokkal várták az érdeklődőket.

A nagyszínpaddal szemben kapott helyett egy teljesen hangszigetelt az egyik oldalán üvegfalú konténerben a Rádió Café. A rádió „Egál” című műsorában Tüske Ferenc riporter szólaltatta meg Bedics András Evangélikus lelkészt a Közös Pont részéről és Isvara Krisna dászt (Tasi István) a Krisna-hívők képviselőjét.

A téma az egyházak és a fiatalok kapcsolata volt. A résztvevők egyetértettek abban, hogy az egyházaknak erős ideológiai ellenszélben kell kifejteni a tevékenységüket. Tüske Ferenc riporter felhívta a figyelmet a médiaorgánumok kreatív felhasználására és erre bíztatta is a riportalanyokat. Kedvesen vigasztalta a résztvevőket, hogy a materializmus uralmát a csömör, majd pedig a spirituális fellendülés fogja követni. A riportalanyok konstatálhatták, hogy milyen erős hite van kérdezőjüknek.