Tudós Krisna-hívő a Pápával találkozik

Admin Vallásközi - Egyházközi találkozók

Radhika Raman Dász a Louisville-i Központi Főiskola vallástudományi professzora Kentuckyban, Amerikában. Április 17-én Anuttama Dásszal, az ISKCON nemzetközi kommunikációs igazgatójával, lehetősége lesz XVI. Benedek Pápával találkozni. A nagyszabású vallásközi konferenciára Washingtonban kerül sor más vallások vezetőivel együtt. Több mint 200 résztvevő üdvözli majd a Pápát, és Radhika Raman Dász egyike lesz azon keveseknek, akiknek kiemelt szerepük lesz az ünnepi szertartásban. Egy kis delegáció részeként ajándékot fognak átadni XVI. Benedek részére a különleges alkalom emlékére.

Radhika Raman nem értette a szervezők miért pont őt választották ki e feladatra. Később megtudta, hogy nagy hatást gyakorolt a katolikus közösségre egy korábbi vallásközi konferencián, ahol a szenvedésről szóló gondolatait ismertette Hindu nézőpont szerint

Radhika Raman még csak 25 éves, azonban figyelemre méltó önéletrajza van. Családja Indiai származású, míg ő Amerikában nőtt fel. Miután elvégezte a Boise Állami Egyetemet, Oxfordon folytatta tanulmányait. Egy ideig a Floridai Egyetemen tanított, majd 2006-tól a Központi Főiskola professzora lett Louisvilleben. A Wales-i Egyetemen intenzív nyári kurzusokat tart a szanszkrit nyelvből és számos kiadványa jelent már meg.

2008. március 31.