Tulsi Gabbard képviselő asszony üzenete

Fodor Hírek, Médiatár, Videótár

Tulsi Gabbard amerikai kongresszusi képviselő asszony, aki hivatalba lépésekor a Bhagavad-gítára tette le esküjét, az Úr Krisna születésnapja alkalmából csodálatos üzenetet tett közzé egy videóblogon. Az eredeti videó alább megtekinthető, üzenetét alább magyar nyelven is olvashatják.

“A legmelegebb Alohát (üdvözletemet) küldöm Hawaiiból. Minden évben nagyon várom az Úr Krisna megjelenési napját, a Dzsanmastamí ünnepét.

Idén azonban még jobban vártam, mert a látóhatáron annyi sok sötétség van! A hírek tele vannak Isten nevében elkövetett atrocitásokkal és terrorista cselekményekkel; teljes a hangzavar, amelyet az úgynevezett vallási kisebbségek elleni vérszomjas kiáltozások keltenek.

Krisna születésnapja arra emlékezteti a világot, hogy Isten nem a gyűlölet. Isten a szeretet. Isten nem a sötétség. Isten a fény.

Amikor Isten megjelenik ebben a világban, nem kényszerből teszi. Valamennyi élőlény és a Földanya iránti isteni szeretetéből teszi. Isten szeret bennünket és arra hív, hogy mi is szeressük Őt. Lényege az isteni szeretet.

Krisna mindenkit szeret és mindenki szeretetére méltó. És amint nő az Iránta való szeretetünk, úgy érzünk növekvő szeretetet mások iránt, függetlenül származásuktól, vallásuktól vagy nemzetiségüktől. Ez az isteni szeretet Krisna lényege, a Dzsanmastámí lényege, minden vallás lényege.

Ezen a napon tehát, amikor Krisna születésnapját ünnepeljük, merüljünk el mélyen az isteni szeretet eme óceánjában és imádkozzunk azért, hogy szavainkat és cselekedeteinket átitassa ez a szeretet. Az isteni szeretet égi fénye pedig oszlassa el a gyűlölet sötétségét, amely a mai világban a szektás türelmetlenségből és fanatizmusból gomolyog.

Hadd osszam meg Önökkel azt a két verset, amelyek a Bhagavad-gítában a kedvenceim közül valók:

“Noha megszületetlen vagyok, és transzcendentális testem sohasem pusztul el, s bár Én vagyok valamennyi élőlény Ura, mégis minden korszakban megjelenek eredeti, transzcendentális formámban. (Bhagavad-gítá 4:6)

Óh, Arjuna! Aki ismeri megjelenésem és cselekedeteim transzcendentális természetét, az teste elhagyása után nem születik meg újra ebben az anyagi világban, hanem eléri az Én örök hajlékomat. (Bhagavad-gítá 4:9)”

Legjobb kívánságaim és Aloha mindannyiuknak. Dzsáj Srí Krisna!