Vendégségben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Admin Vallásközi - Egyházközi találkozók

Az indiai nővér az első teológusnő, aki a Pápai Filozófia és Vallástudományi Intézet professzora az indiai Puneben. Április 22-én, 15:00-kor kezdődött előadásának címe: Az indiai szentírás magyarázat lehetőségei és kihívásai.

Az érdekfeszítő előadás végén Rekha nővér személyesen üdvözölt bennünket, majd különböző vallási kérdésekről folytattunk eszmecserét vele. Kiemelte a vallásközi párbeszéd fontosságát, mint az egyik jelentős küldetését az indiai egyháznak.
Kedvesen csatlakoztak beszélgetésünkhöz a Calcuttai Teréz anya nővérei is. Kérdéseiket magyarul tették fel – nem kis meglepetésünkre.

Kicsit később Dr. Kánitz Mihály atya (az egyetem rektorhelyettese), aki a fő szervezője és moderátora volt Rekha nővér előadásának, barátságosan meghívott bennünket, hogy még beszélgessünk egy kicsit.
Levezetett minket az egyetem egyik tantermébe, ahol végzős pszichológia szakos diákoknak a vallástudomány órája zajlott. Mihály atya megkért, hogy beszéljünk a Krisna-tudatról, filozófiánkról, kultúránkról. Rövid bevezetőnk után rengeteg kérdést kaptunk, melyeket felváltva próbáltuk megválaszolni. A 30 percre tervezett spontán óra közel 1,5 órásra sikeredett. Dr Kránitz Mihály atya megköszönte az őszinte beszélgetést és mi is nagyon értékeltük a rektorhelyettes úr és az egyetem nyitottságát.