Május: Tisztaság, igazmondás, becsület – történetek a védikus kultúrából

Admin Hírek, Programajánló

A Debreceni Govinda szeretettel várja programjaira azokat, akik kíváncsiak rá, hogy lehet lecsendesíteni az állandóan háborgó elmét, és szeretnének részt venni egy közös, zenés meditációban; szeretik a tartalmas, mély beszélgetéseket, vagy egyszerűen csak szeretnének kikapcsolódni a mindennapok problémái közepette.

Péntek esti zenés programjainkon bemutatjuk, mit jelent a mantra-jóga (mantra-meditáció), és hogyan alkalmazhatjuk otthon, a saját életünkben. Hétköznap reggelenként pedig választ kaphatunk a napjainkban is égetően fontos kérdésre, hogy mi a boldog élet titka, és miként érhető el.

Programjaink részletes leírása és időpontjai:

– Hétfőtől péntekig, reggel 7 és 8 óra között a Srímad-Bhágavatam című könyvet olvassuk, és ennek útmutatásai alapján arról beszélgetünk, hogyan válhatunk mindennapi életünkben békés természetűvé, türelmessé és elégedetté.

„A Srímad- Bhágavatam olyan transzcendentális tudomány, amely nemcsak mindennek a végső forrását tárja fel, de a Hozzá fűződő kapcsolatunkat is, sőt azt is megtudhatjuk belőle, mi a kötelességünk, hogyan tehetjük tökéletessé az emberi társadalmat e tökéletes tudásra alapozva.” (részlet a Srímad-Bhágavatam Előszavából)

Péntek esti zenés kikapcsolódás: Mantra Jóga Est

Péntek esténként egy jó hangulatú, indiai és egyéb hangszerekkel kísért zenés meditációra és közös éneklésre hívjuk régi és új vendégeinket. Az est zárásaként pedig változatos ételeinkből összeállított, vegetáriánus lakomára várjuk az egybegyűlteket.

A program időpontjai: Május 8., 15., 22.,29., 18 órai kezdettel

Május 14-én különleges vendégünk érkezik Sivaráma Swami személyében, és május 15-én, pénteken ő tartja a reggeli programot és a Mantra-Jóga Estet.

További információk találhatók a www.harekrisna.hu oldalon, valamint a Debreceni Govinda Étterem és Kulturális Központ facebook-oldalán.