Önmegvalósítás és boldogságkeresés – programok Debrecenben

Admin Hírek, Programajánló

Szeptemberben folytatódnak a jó hangulatú zenés esték (Mantra-Yoga Est, minden pénteken), a filozófiai témájú reggeli programok, vasárnaponként pedig zenével, tánccal, előadással és lakomával várjuk a Debreceni Govinda Étterem és Kulturális Központban.

Térjen be hozzánk, ha megkóstolná változatos ételkülönlegességeinket, melyek jól kipróbált receptek alapján készültek. Ha szereti a zenét, érdekli a yoga, vagy szívesen hallana arról, mi az oka a világban tapasztalható szenvedésnek, és kíváncsi rá, mindez hogyan győzhető le, látogasson el reggeli előadásainkra (hétköznaponként reggel 7-8 óra között), péntek esti, 6 órától kezdődő zenés estünkre, vagy vasárnap délutáni (2 órától kezdődő) programjaink valamelyikére.

Hétfőtől csütörtökig, minden reggel 7-8 óra között az India időtlen bölcsességét tartalmazó könyv, a Srimad-Bhagavatam 5. énekének történeteiről és üzenetéről beszélgetünk.

„Az emberi társadalomban az egyenlőtlenségnek az elvek nélküli, istentagadó civilizáció az oka.” „Az anyagi tudomány mindeddig eredménytelenül próbálkozott, hogy megtalálja a teremtés végső forrását, ennek ellenére kétségtelen tény, hogy mindennek van egy elsődleges eredete. Erről az elsődleges forrásról beszél rendkívül érthetően és hitelesen a csodálatos Bhagavatam, a Srimad-Bhagavatam.”

(részletek a Srimad-Bhagavatam Előszavából)

Péntek reggelenként 7-8-ig a Caitanya-Caritamrita c. könyvet tanulmányozzuk. E könyv Caitanya Mahaprabhu életét és tanításait mutatja be.

„Sri Caitanya Mahaprabhu az emberi társadalom legkegyesebb személyisége, mert egyetlen vágya az, hogy az emberek boldogok legyenek. Sankirtana mozgalma kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy boldoggá tegye az embereket.” (Caitanya-Caritamrita, 9. fejezet, 45. vers magyarázata)

 

Minden pénteken, este 6 órától tartjuk zenés Mantra-Yoga Estünket. Kapcsolódjon be a tradicionális indiai és európai hangszerekkel kísért dalok éneklésébe, és tapasztalja meg a mantra és a yoga erejét!

„A yoga gyakorlása arra szolgál, hogy uralkodni tudjunk érzékeinken.” (részlet a Caitanya-Caritamrita Előszavából)

Pénteki Mantra-Yoga Estek: szeptember 4., 11., 18., 25.

 

Vasárnapi programjaink délután 2 órától kezdődnek (az alábbi időpontokban szept. 13. és 27.).

Ennek során szintén lehetőségük nyílik bekapcsolódni – vagy csak hallgatni – elmét lecsendesítő, indiai hangszerekkel kísért dalainkba, majd ezt követően egy előadást hallhatnak, melyek témája az önmegvalósítás, az ember út-és boldogságkeresése. A hallottakat alkalmazva a gyakorlatban, egy közös tánccal (kirtan) és mantra-énekléssel mutatjuk be az ún. bhakti-yoga folyamatát, mely nem csupán lelki békét és semmihez se hasonlítható boldogságot hoz, de segít kifejleszteni bennünk a legtisztább szeretetet is.

Minden programunkon szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

Bővebb információkat talál a Govinda Étterem és Kulturális Központ facebook.oldalán, valamint a www.harekrisna.hu weboldalon.