Ősi bölcsességek és Mantra-meditáció

Admin Hírek, Programajánló

„Az egész világ gyors ütemben fejlődik az anyagi jólét, az oktatás és a gazdaság területén. Valami azonban még sincs egészen rendben e társadalomban, s ezért még a legjelentéktelenebb is rendkívüli vitákat eredményeznek. Szükség van tehát arra, hogy megtaláljuk a megoldást (…) A Srimad-Bhagavatam ki fogja elégíteni az emberi társadalomnak ezt az igényét.” (részletek a Srimad-Bhagavatamból)

Jöjjön el a Govindába, és hallgassa meg hétköznap reggelenként (7 és 8 óra között tartó) filozófiai témájú előadásainkat, melyek alkalmával arról beszélgetünk, hogyan válhatunk elégedetté, miként találhatjuk meg lelki békénket, és hogyan élhetünk egy harmonikus és tiszta életet.

A Debreceni Govinda Étterem és Kulturális Központ az Árpád térhez közel, szép környezetben, hétfőtől-péntekig várja vendégeit. Reggelenként zenés meditációval és ősi irodalmi-filozófiai művek tanulmányozásával keressük a világban tapasztalható számtalan probléma okait, és egyben megoldásait. Napjaink felgyorsult világában különösen nagy szükségünk van a csendes elmélkedésre éppen úgy, mint egy sokezer éve jól működő társadalmi rendszer iránymutatására.

Reggeli programjaink 7 órakor kezdődnek, és 8 óráig tartanak. Hétfőtől csütörtökig egy többkötetes, részletes és tanulságos történeteket tartalmazó művet, a Srimad-Bhagavatamot olvassuk.

„A Srímad- Bhágavatam olyan transzcendentális tudomány, amely nemcsak mindennek a végső forrását tárja fel, de a Hozzá fűződő kapcsolatunkat is, sőt azt is megtudhatjuk belőle, mi a kötelességünk, hogyan tehetjük tökéletessé az emberi társadalmat e tökéletes tudásra alapozva.” (részlet  a Srímad-Bhágavatam Előszavából)

Péntek reggelenként egy másik ősi alkotásból, a Caitanya-Caritamritából olvasunk részleteket.

„Élete során Srí Krisna Caitanya (..) megalapította India történelmének legnagyobb, legszélesebb körben elterjedt teista mozgalmát, (…) eltökélten szembeszállt a kasztrendszerből származó vallási egyenlőtlenségekkel (…) – több mint négyszáz évvel Gandhi előtt.”

„(…) az Úr Caitanya tanításait megértve, melyeket ez a könyv, a Srí Caitanya-caritamrita közzétesz, az emberi társadalom új fényt fog tapasztalni a lelki életben, s ez utat nyit majd a tiszta lélek tevékenysége számára.” (Caitanya-Caritamrita Előszó)

Pénteki Mantra-Yoga Estünket ebben a hónapban június 5-én és 12-én tartjuk, 18 órás kezdettel. Szeretettel várjuk e programunkra mindazokat, akik szeretnének részt venni egy vidám hangulatú, változatos hangszereléssel kísért közös zenés meditációra és éneklésre, valamint az ezt lezáró  vegetáriánus lakomára.

Szeretettel várjuk vendégeinket külső helyszíni programjainkon is:

Zenés programunkra június 19-én, 19 órától a Balmazújvárosi Napforduló Fesztiválon, valamint június 21-én, 18 órától a Padmini Táncegyüttes Záróestjére. Ezen a napon a Debreceni Govinda Étterem vegetáriánus ételkóstolóval és tradicionális indiai hangszerekkel kísért zenés programmal várja az ide érkezőket.

További információkért látogasson el a www.harekrisna.hu weboldalra, vagy a Govinda Étterem és kulturális Központ facebook-oldalára.