Szorgos kezek a templomkertben

Admin Család, Gyerekeknek

Május 12-én húsz egri óvodás látogatott el egri egyházközösségünk veteményes kertjébe, hogy megismerjék a palántázás folyamatát és megismerkedjenek a kertészkedés első lépéseivel. A gyerekek nagyon élvezték a szabadban töltött időt!
Az egri Krisna-hívők 1994 óta termesztik a zöldségeket a belvárosi központ, kb. 1500m2-es hátsó kertjébe. Az ízletes bio zöldségekből jut a helyi Govinda étterem konyhájára is, így a betérő vendégek is megízlelhetik azokat. Most az ültetéshez kaptak lelkes segítséget.
Az óvodások hihetetlen aktivitással és lelkesedéssel, majd’ 200 (!) palántát ültettek el, melyek közt volt tök, cukkini, paprika, padlizsán, bazsalikom és paradicsom. A nagy sikerre való tekintettel, a tervek szerint rendszeresen vissza fognak járni a gyerekek, hogy a teljes folyamatban részt vegyenek: a palántázástól kezdve, az öntözésen/gyomláláson keresztül végig figyelhetik az érési folyamatot, majd természetesen a szüreten is ott lesznek. Élő kapcsolatba kerülnek a természettel és megtapasztalhatják a vegyszermentesen termesztett, friss zöldségek zamatát.
A Magyarországon híres Krisna-völgyi öko-gazdálkodáshoz hasonlóan, Egerben is fontosnak tartják, hogy megismertessék az érdeklődőkkel a bio kertészkedés, az önellátás fontosságát és hangsúlyozzák Földünk és környezetünk védelmét.