David Cameron a londoni Krisna-templom alapkőletételén (Videó)

Admin Hírek

A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete londoni központjában, a Bhaktivedanta Manorban a Haveli templomépület alapkőletételi ceremóniáját rendezték meg június 10-én. Az esemény egyben alkalmat adott arra is, hogy a Krisna-hívők megünnepeljék a nemzetközi szervezet bejegyeztetésének 50. évfordulóját.

Sríla Prabhupáda, a Krisna-tudat kiemelkedő tanítója 50 esztendővel ezelőtt jegyeztette be intézményi formában is a Krisna-tudat több ezer éves mozgalmát, ezzel a nyugati világban is szervezett keretek között gyakorolhatóvá és ismertté téve a Krisna-tudatos missziót.

A Bhaktivedanta Manor London vaisnava központja. Itt él Európa legnagyobb hindu közössége, a templomot évente százezrek látogatják, és a Krisna-tudatos közösség évről évre nő.
A mostani ceremónián több mint 300 meghívott díszvendég vett részt, többek között az Egyesült Királyság miniszterelnöke, David Cameron úr, aki az elmúlt évtizedek szorgos építő munkáját méltatta és egy virágfüzér ajánlásával kifejezte elismerését és tiszteletét Sríla Prabhupáda felé! Az eseményen részt vettek Őszentsége Radhanatha Swami, Bhakti Caru Swami, és Sríla Sivaráma Swami, az MKTHK és az angliai Krisna-hívők vezető lelkésze.

Forrás >>