Fesztiválszezon Főiskolánkon

Admin Hírek, Oktatás

Azt gondolhatnánk, hogy egy főiskola vagy egyetem életében a nyár egy nyugodt, mondhatni unalmas időszak. A vizsgaidőszaknak vége, a hallgatók megérdemelt nyári pihenésüket töltik, az épület üres, nincsenek órák. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán (www.bhf.hu) ez azonban korántsem így van. Az épület lehet, hogy csendesebb, de a falak között lázas készülődés és szervezés folyik, hiszen tanáraink, oktatóink, néhány lelkes diákkal közösen, otthagyva a megszokott terepet nyakukba vették az országot, és a nyár folyamán sorra járják a különböző fesztiválokat, ifjúsági rendezvényeket.

Országjárásuk célja – a jó hangulatú együttlétek és az örömteli találkozások megtapasztalása mellett – az, hogy minél több érdeklődő, kereső számára elérhetővé tegyék a jóga gyakorlásával, filozófiájával és életmódjával kapcsolatos ismereteket. A BHF kis fesztivál csapata szeretné, ha minél többen bepillantást nyernének India és az ősi jóga szentírások sok ezer éves tudományába, és ezáltal inspirációt, segítséget kapnának rohanó mindennapjainkban a harmónia, az egészség és a boldogság elérésében.
A fesztiválok sorát június 21-én, a Jóga Világnapján saját rendezésű, 1. Bhakti Jóga Fesztiválunk nyitotta, amelyet a Hare Krisna Oktatási és Kulturális Központ udvarán tartottunk. (Az esemény beszámolója és az elhangzott előadások hanganyag itt található >>).
Ezt követően jógaoktatónk, Medvegy Gergő az Everness Fesztivál lelkes közönségét mozgatta meg. Teltházas jógaóráin alkalmanként közel 70 fő vett részt, akik közül többen személyes útmutatásokkal gazdagodtak az órát követő beszélgetések során.

Fotó: Manah-mohana d

Fotó: Manah-mohana d

Július 2-án, szombaton a 23. Szekérfesztiválon is jelen voltunk! A színpad programját oktatóink és végzős hallgatóink Varázslatos ászanák című közös jógabemutatója színesítette, a Főiskola sátrában pedig négy érdekes előadást hallgathattak meg az érdeklődők a jógában való fejlődés és az annak során felmerülő akadályok, az önmegvalósítás és a meditáció témakörében. A sátor előtti standunknál játékokkal, népszerű jóga-szakkönyvekkel vártunk mindenkit, akit érdekel India filozófiája, kultúrája, a jóga, a meditáció és az ősi védikus bölcselet, és a Bhakti-toto kitöltői között értékes könyv nyereményeket sorsoltunk ki a nap végén.

BHF Szekérfesztivál

A sor még korántsem ért véget. A jövő héten két újabb fesztiválra látogatunk el.
Idén először a Főiskola jelen lesz a Nógrád megyei Csobánkapusztán megrendezésre kerülő, egyhetes SUN Fesztiválon. Az ifjúsági rendezvényen tanáraink jógaórák, ismeretterjesztő előadások, személyes beszélgetések keretében igyekeznek megmutatni a fesztiválozó fiataloknak, hogy a boldog, önfeledt tapasztalatokhoz nincs szükség pótszerekre, sok pénzre vagy hasonló anyagi körülményekre. Az ősi szentírások, jóga-tanítások kortól, nemtől, nemzetiségtől, vallási hovatartozástól függetlenül mindenki számára megfelelő útmutatást kínálnak a kiegyensúlyozott, produktív élet eléréséhez.
A júliusi fesztiválok során a Krisna-völgyi Búcsú zárja, ahol színpadi jóga-bemutatóink mellett színes, feltöltődést nyújtó, programokkal, előadásokkal és ritkaságokat is tartalmazó szakkönyv vásárral várunk minden kedves érdeklődőt. A részletes program megtalálható az alábbi linken >>

Oktatóink, tanáraink és minden munkatársunk elkötelezett a mellett, hogy ráirányítsuk a figyelmet a jóga eredeti jelentésére és gyakorlatára, arra, hogy a jóga nem csupán egy különlegesen egészséges testmozgás, hanem olyan spirituális út is, amely elvezethet a legmagasabb szintű önmegvalósításhoz, és – a tudatosság fejlesztése és egy tiszta életstílus gyakorlása révén – az egyéni és a társadalmi békéhez is.
És egy jó hír zárásképpen! A fesztiválok végeztével sem kell aggódnia a jóga, az ősi indiai filozófiája és vallásos bölcselete iránt érdeklődőknek, és mindazoknak, akik szeretnék életüket egy pozitívabb irányba terelni. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán bárki betekintést nyerhet India ősi bölcseletébe, és elsajátíthatja ezt a sok ezer éves, de ma is nagyon aktuális és napjainkban is jól használható tudást.
Folyamatosan induló nyilvános tanfolyamaink, workshopjaink mellett Európában egyedülálló módon, 3 éves képzésben, eurokonform kétnyelvű, államilag akkreditált BA diplomát adó vaisnava jógamester és vaisnava teológus képzést is működtetünk, amelyre idén pótfelvételi keretében is lehetőség van jelentkezni.
Még nem késő! Jelentkezzen most, ha autentikus tudásra, megújulásra, pozitív változásra vágyik!
Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 10.

További információ: http://bhf.hu/hu/kepzesek >>