Júniusi csillagtitkok

Admin Hírek

Június elején a Bika csillagkép végén járó Nap a Vénusszal karöltve (és később a Merkúrral) még fokozza lustaságunkat, tunyaságunkat, fáradékonyságunkat. Ezekben a hetekben falánkabbak és kívánósabbak lehetünk, többet költ az ember… Bármilyen nehéz is, de hatékony lehet mind az elme, mind a test számára a böjtölés, diéta akár a nap 1-1 szakaszában, akár a hét 1-1 napján. Június 16-án érdemes megtartani egy különleges böjtnapot, amikor legalább a gabonaféléket és hüvelyeseket is elhagyjuk a hús, tojás és egyebek mellé, a Krisna-hívők ilyenkor gyakran egésznapos száraz böjtöt tartanak.

Ugyanez az állás viszont meghozza a kedvet a főzőcskézéshez és a kerti tennivalókhoz, uraknál a praktikus, gyakorlati tevékenységekhez. Ha tehénvédelemmel foglalatoskodik valaki, akkor az állatok körüli gondoskodást, törődést is maximumra lehet emelni ebben az időszakban. Az élet kényelmes, profán oldalán túl azonban jóval súlyosabb tényezők is tapasztalhatók világunkban.

A Vízöntőbe lépett Kétu a politikai, társadalmi zónákban a liberalizmus, a liberális értékrend, a szabadság és humánusság csökkenését hozhatja. Szinte megkérdőjeleződik a karitativitás, vagy akár a környezetvédelem iránti elkötelezettség, fokozódik az önösség, a részrehajlás és a félelemből, birtoklásérzetből fakadó nemtörődömség. A Jupiter folyamatosan közeledik ezzel szemben a Ráhuhoz, ez bizonyos országokban a diktatórikus és egyben a konzervatív, nemzeti, erő alapú társadalmak erősödését vonja maga után. Mindközben a világ számos pontján teljes strukturális társadalmi átalakulás tapasztalható, a Skorpióban a Mars mellett a Szaturnusz is megkezdte hátráló mozgását, így ezek a változások, ha nem mennek szép szóval, akkor erőszakos cselekményeket jelezhetnek. Ilyen földalatti tevékenységnek számít sajnos mindenféle terrorista cselekmény is, ezek a Skorpió borzalmai…

Egyes egyedül a lassú szellemi átalakulásnak kedvez a Skorpió. A kártékony bolygópárossal a csillagkép üzenete az elengedés. Az elengedést, megengedést kell megtanulnunk, elfogadnunk, hogy vannak életünkben és társadalmunkban is olyan zónák, amelyekre nincs ráhatásunk. Ez az elismerés, a belátás csillagállása. Alkalmas ez az időszak arra, hogy kipucoljuk életünkből a stresszelő nehéz életfeladatokat, legyen szó nagytakarításról, lomtalanításról vagy valamilyen más átalakulásról. A már megkezdett eladások, törvény előtti felelősségre vonások, akár válások vagy egészségügyi problémákkal kapcsolatos utánajárások most lassan végükhöz érkeznek. Használjuk ki ezt az időszakot a terhek letételére és építsünk inkább majd októbertől, az ősztől újabb várakat. Jó eszköz lehet most egy elvonulás vagy a meditáció.

Az égen látható hatalmas átfutó négyszög az élet és halál, az életvidámság és élvezet, valamint a lemondás és anyagiakon való túllépés, az élvetegség és az egyszerűség fogalmait állítja ellentétbe bennünk. Kedvez ezért ez az időszak annak, hogy felismerjük, anyagi világunkban mennyire függünk a kényelmi funkciókon: elektromosság, internet, ipari élelmiszerek, boltok és gazdaság, média, mechanikailag tisztított ivóvíz, és hogy mennyire védtelenek lennénk ezek nélkül. A június eleji állás az élet valódiságáról adhat nekünk leckét. Keressük a természeteset, keressük az egyszerűt, keressük a lelkit, és akkor nem veszíthetünk!

https://www.facebook.com/onlinehoroszkop