Ételt az Életért adventi ételosztások december hónapban

Admin Ételosztás, Hírek

Karácsony alkalmából az Ételt az Életért Program közel 10000 adag meleg ételt és 6000, egyenként több mint 20 összetevőből álló tartós élelmiszercsomagot oszt ki országszerte a rászorulók között.

December havában az advent, izgatott várakozással teljes. Közeledik a karácsony, mely világszerte a szeretet ünnepeként él mindenki szívében. Ebben az időszakban megnő az emberek vágya, hogy adakozzanak, tevékenykedjenek mások megsegítéséért. Nálunk sincs ez másképp. Bár az Ételt az Életért egész évben nagy erőkkel dolgozik a rászorulók ellátásán és év közben több kiemelt ételosztást is tart, a karácsonyi 3 napos megmozdulás a legnagyobb mind közül. A nagyszabású program az ország számos nagyvárosát érinti.

Karácsony ugyanakkor érzelmileg felfokozott időszak, amikor a magányosan, nélkülözésben vagy súlyos testi-lelki terhekkel élők még érzékenyebbé válnak, sokan reményvesztettségről, kétségbeesésről számolnak be. A hideg, a fűtetlen otthonok, a bőség és túlfogyasztás hangsúlyozásával szembeni kényszerű egyszerűség fájdalmas sebeket ejtenek. A növekvő téli kiadások miatt napról napra kevesebb betevő kerül az asztalra. Az Ételt az Életért Program dolgozói és önkéntesei ebben szeretnének a társadalom segítségére lenni Advent időszakában.

Budapesten december 17-én a 3. kerületben kezdődnek az akciók, ahol 800 adag meleg étel és tartós élelmiszercsomag kerül kiosztásra az óbudai családsegítő által delegált erősen rászoruló, nagycsaládosok részére.

Karácsonyi elmaradhatatlan az ünnepi ételosztás a fővárosban. December 24-25-26-án a Blaha Lujza téren tartjuk gigantikus 3 napos, ünnepi ételosztásunkat, ahol minden nap 1600 adag meleg étel és 1500 tartós élelmiszercsomag, egyenként több mint 20 féle összetevőből kerül a rászorulók asztalára.

Egerben december 17-én, szombaton 11 órától osztunk 300 adag meleg ételt, péksüteményeket, joghurtot, gyümölcsöt, ruhaneműt, valamint 6 féle tartós élelmiszerből álló csomagot.

Debreceni önkénteseink december 18-án 300 főre készülnek meleg étellel, ruhaneművel és játékokkal, december 23-án pedig a Kenézy Gyula Kórház Onkotherápiás osztályára viszünk 10 család számára meleg ételt és élelmiszercsomagokat, egyenként 5000 Forint értékben.

Pécsett 4 időpontban is megörvendeztetjük az embereket, „mediterrán fővárosunkban” már elkezdődtek az adventi akcióink. December 4-én a Heti Betevővel közösen osztottunk ki 250 adag chilis babot, rizst, zsemlét, halavát, gyümölcsöket és teát, amit a nagy hidegben kitörő örömmel fogadtak a rászorulók, december 5-én 200 adag meleg ételt, halavát adtunk az Iparos házban, majd ellátogattunk a fogyatékkal élőkhöz Endreszbe. 8-án szintén 200 adaggal készülünk több osztóponton. December 14-én az Éltes Mátyás Általános Iskola speciális nevelési igényű gyermekei között osztunk szét 200 adag édességet, gyümölcsöt és játékokat.

Győrben 200 adag egytálétellel, gyümölcsökkel és halavával várjuk a rászorulókat december 10-én.

Marcaliban december 21-én tartunk kiemelt osztást, ahol 200 főre készülünk meleg étellel és édességgel rendszeres osztópontunkon.

Somogyvámoson a Krisna-völgyben élő szerzetesek, december 23-án látják vendégül a falu rászoruló lakosságát, közel 400 adag meleg étellel és édességgel.

Szegedi önkénteseink december 9-én ruhaneművel és meleg étellel (200 adag), majd december 19-én újabb 500 adag szejtános babgulyással kedveskednek a város szegény sorsú lakosai számára.

Kecskeméten és Kiskunhalason az ünnepi akciók keretében december 17-től közel 150 adag meleg ételt és édességet szállítunk ki nagycsaládosok és rászoruló diákok részére.

Ha szeretnéd támogatni programunkat
A lázas előkészületek folynak, terveink megvalósításához sok-sok adományra van még szükségünk. Várjuk minden kedves, segítő szándékú ember, tárgyi vagy pénzbeli adományait. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő lehet, egyszer neked nyújt segítő kezet egy embertársad, adni és kapni örök körforgásban. Láss vendégül ebédre Te is egy családot Karácsonykor és ezzel varázsold szebbé, élhetőbbé számára az ünnepeket!

  • Ha nem tudod, hogyan segíts, kérdezz: 061/274-62-47, emailben: [email protected]
  • Bankszámlaszámunk: MKB 10300002-10631840-49020019
  • Segíts egy telefonhívással, vagy küldj sms-t: 13600-as Adhat Vonalas számon, a csengés után a 33-as kódot tárcsázva 250 Ft-tal segíthetsz.

Hozzájárulásodat előre is köszönjük!

Részletek: www.karitativ.hu >>