Ütős kezdés az újévre – megújult a debreceni Govinda!

Admin Hírek, Programajánló

Januárban folytatódnak a zenés péntek esti programok a Debreceni Govindában. Ha szeretné lelki töltődéssel, vidám hangulatú zenés estekkel, vagy mindannyiunkat érintő kérdések megvitatásával és beszélgetésekkel kezdeni az új évet, vagy megkóstolná a tápláló és egészséges ételkülönlegességeket, látogasson el a megújult Govinda Étterembe és Kulturális Központba.

Mantra-Yoga Est: Péntek esténként, 18 órától, az alábbi időpontokban:

január 15., 22. és 29.

„(…) a mantrázás segítségével minden szennyeződés eltűnik a szívből.” „Minden előképzettség nélkül bárki gyakorolhatja.” (Srila Prabhupada)

Jöjjön el a péntek esti programokra, és legyen részese egy közös mantra-meditációnak és éneklésnek! Az est végén pedig vegetáriánus ételkülönlegességekkel várják a programra érkezőket.

SAM_8971

Reggeli meditáció és előadássorozat: Hétköznap reggelenként, 7-től 8 óráig.

A Govindában reggeli meditációval és a békés és harmonikus élet ismérveinek megbeszélésével  kezdődnek a mindennapok. E reggeli előadások során máig aktuális  ősi bölcsességek felidézésével és a ma embere számára íródott magyarázatok segítségével arra a kérdésre keressük a választ, miként élhetünk testi-lelki harmóniában önmagunkkal és környezetünkkel, és hogyan valósíthatjuk meg életünk valódi célját. Hétfőtől csütörtökig a Srimad-Bhgavatam című, többkötetes mű verseit tanulmányozzuk, péntekenként pedig a Caitanya-caritamritát. Ez utóbbi könyv lényegét az alábbi sorok kiválóan összefoglalják:

Śrī Caitanya tanítása segít az emberi társadalomnak, hogy véget vethessen a szükségtelen és ideiglenes cselekedeteknek. Ezek a tanítások képesek fölemelni az emberiséget a lelki tevékenységek legmagasabb szintjére. A lelki cselekedetek valójában akkor kezdődnek, amikor megszabadultunk az anyagi rabságtól.” „Az a hamis tekintély, melyet az ember úgy akar elérni, hogy az anyagi természetet uralja, csak illúzió. Śrī Caitanya tanításaiból sugárzó tudáshoz juthatunk, s ezzel a tudással bárki komoly fejlődést érhet el a lelki életben.” (Śrīla Prabhupāda)

Ha bővebb információkat szeretne a programokról vagy az étterem menüjéről, látogasson el a Debreceni Govinda fecebook oldalára, vagy a www.harekrisna.hu weboldalra.