Ha a víz az úr… hogyan ne ússzunk el tennivalóinkkal februárban?

Admin Hírek

Február elején bár azt gondolnánk, hogy már a Vízöntő jelében jár a Nap, a valóságban a Bak csillagképében halad még, így a Bak csillagkép az ekliptikai pályán most szabad szemmel nem is látható (mivel a Nap benne jár és így nem látjuk).

A Bak vagy ahogy korábban hívták Bak-hal és ahogy Indiában nevezik Makara egy félig vízi félig szárazföldi lény, amely egyszerre megél a hideg, száraz fagyos területeken, de közben mégis csak vízi élőlény… A Bak havában a Napisten Varuna képében jelenik meg, a vizek istenének képében, az év eleji képlet erős Neptunusz hatása pedig szintén érződik időjárásunkban ezért még hetekig, sőt hónapokig jellemző lehet a nedves, csapadékos időjárás, a belvíz árvíz, pára. Február közepén azután belép a Vízöntőbe vagyis a Kumbhába, a vizes edénybe a Nap, ez a farsang ideje, szintén télvíz ideje, szintén a Szaturnusz uralma alatt, így továbbra is erősítenünk kell immunrendszerünket és melegen kell tartani testünket, a megfelelő fűtő fűszerekkel (gyömbér, fahéj, szegfűszeg, szezámmag, stb.) Isten éltesse a Vízöntőket. A Vízöntő jel szülöttei kommunikatívak, levegősek, mozgékonyak, gyakran rugalmasak, miközben elvrendszerük szilárd és jól fejlett, de magukkal szemben túlságosan megengedőek. Célokat nehezen határoznak meg kitartásuk a Bakhoz képest erősen elmarad. Lazák, barátságokat, jó írói vénával rendelkeznek, de a felelősséget nehezen vállalják az életükért.
A Vízöntőben ráadásul a Nap a Kétu közelébe kerül majd, ami nem egy túl kedvező pozíció neki, ismét csak a lelki élet gyakorlása és befelé fordulás az egyetlen békés út, minden más konfrontációhoz vezethet. Igaz ez most a világ vezetői rétegére is, ahol átalakulások hirtelen menesztések, leváltások lehetnek jellemzőek. A Nap itt abszolút veszít erejéből, így ködös időre kell számítani és az emberek immunitásának gyengülésére, a járványok erősödésére. Ez az időszak az emésztés tüzét is kioltja, a szívet is gyengíti, így külön érdemes hangsúlyt fektetni a gyomor kíméletére, böjtökre, méregtelenítésre. Nem véletlenül, farsang utolsó napján kezdődik még az európai kultúrkörben is a húshagyó időszak! A szervezet fontos méregtelenítése zajlik ekkor.
Mindennek a csúcspontja majd február 26-án lesz, gyűrűs napfogyatkozás formájában, ami azonban csak Dél-Amerikából látható, de világszerte érzékelhető hatásokat ad. Ezen a napon nem érdemes túl sokat a szabadban tartózkodni.
Az égi bíra a Szaturnusz nem régiben jegyet váltott, de még erőt gyűjt magának a Nyilasban, a Jupiter viszont hirtelen hátráló mozgásba kezdett a Szűzben. Itt annyira gyenge helyzetben van, ami nehezítheti az, oktatással tanulmányainkkal kapcsolatos ügyintézéseinket, tanulmányi felkészülésünket, de a házasságok megkötésére sem alkalmas különösképpen. A törvények körüli jogi teendőknél mindenképp galibákra számítsunk, hiszen Jupiter és Szaturnusz most együtt ennek kedvez a legkevésbé. Jupiter a nyáron majd átvándorol a Mérlegbe, amikor is pont, hogy nagyon kedvez majd a házasságoknak.
Vénusz és Mars találkozása a Halakban viszont továbbra is kedvez a friss szerelmi kapcsolatoknak, harmóniának, szépségnek és a művészeteknek. A lelki élet mellett az alkotásban találhatjuk meg most önmagunkat.