Alu narial raita – Kókuszos burgonyasaláta

Admin Hírek, Receptek, Saláták

Tavasszal egyre jobban kívánjuk a könnyű ételeket a nehezebb téli, meleg fogások után. A saláták természetesen kéznél vannak erre a célra, de a zöldségek, gyümölcsök érése még csak most kezdődik. Az átmeneti időszakra kiváló vacsora vagy vendégváró fogás az indiai burgonyasaláta.

Hozzávalók: 6 közepes burgonya 4 dl joghurt 2 kávéskanál só 10 dkg kókuszreszelék 1 evőkanál ghí vagy növényi olaj 1 kávéskanál fekete mustármag 1 evőkanál reszelt friss gyömbér 1 hegyes erős zöldpaprika 2 kemény, érett paradicsom néhány szál petrezselyemzöld

A burgonyát alaposan megmossuk és a héjában puhára főzzük. Meghámozzuk, kockákra vágjuk és lehűtjük. A joghurtot, a sót és a kókuszreszeléket összekeverjük. A ghít vagy olajat felforrósítjuk, kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot – fedő kell hozzá! Amikor a pattogás abbamarad (2-3 perc alatt), beleszórjuk a gyömbért és a zöldpaprikát is. Néhány percig pirítjuk ezt az egyveleget, majd beleöntjük a kókuszos joghurtba. Hozzákeverjük a már kihűtött burgonyát is. Cikkekre vágott paradicsommal és petrezselyemzöldjével díszítve tálaljuk.

Fotó: Veg Recipes