Az indiai konyha a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. A tanfolyamunk során a résztvevők megismerkednek az ájurvéda tanításaival, az indiai gasztronómia hagyományával, az alapvető fűszerekkel és hatásaikkal, valamint az erőszakmentes vega életmód alapelveivel és gyakorlatával. Megtanulják a hagyományos főzési technikákat, a fűszerezés alapelveit valamint a tipikus indiai fogások receptjeit és elkészítési módjait. Jegyzetet biztosítunk!
- egzotikus előételek
- szabdzsik (zöldséges főételek)
- különleges rizsek
- csatnik (édes-csípős szószok)
- csemegék
- lepénykenyerek
- édességek
- aromás italok
A tanfolyamon elsajátított tudás elegendő lesz ahhoz, hogy indiai szakácskönyvekből sikeresen
Az oktatás tematikája: mindkét alkalommal egy teljes és új menüsort készítünk, melyen keresztül a résztvevők megtanulják az elméletet, a konyhatechnikai eljárásokat és az alapfogásokat.
Minden alkalommal készítünk „tízórait” és egy több fogásos ebédet is. A közös étkezések során minden felemrülő kérdésre választ kapsz 🙂
Alapelvünk az ahimsza, azaz az erőszakmentesség, ennek függvényében igyekszünk minden alapanyagot beszerezni.
A tanfolyamot Vraja-loka devi dasi (Simon Viola) tartja, aki 10 éve elkötelezett híve az indiai gasztronómiának.
A tanfolyam minimum 5 fő jelentkezése esetén indul!
Helyszín: Lélek Palotája, Budapest 1039. Lehel utca 15-17.
További információ: Szakács Beáta +36/30-978-3669
Időpont: 2018. január 13., szombat
2018.01.13. (szombat) 10:00-15:00 és 2018.01.20. (szombat) 10:00-15:00