Egy hazai íz vegán verzióban. Isteni finomság, szinte a nagyi konyhájából.
Hozzávalók:
2 db TV paprika
1,5 kg krumpli
30 dkg szejtán
hing
bors
majoranna
só
liszt
A paprikát olajon megpirítjuk, fűszerezzük (a majorannát még nem tesszük bele).
1 evőkanál lisztet fél percig pirítunk, majd kevés vízzel felöntjük. Hozzátesszük a majorannát és a felkockázott szejtánt, melyet előtte forró olajban kisütünk. 10-15 percig főzzük a szejtánt, amíg a paprika meg nem puhul, végül összekeverjük a puhára párolt, majd olajban kisütött burgonyával.
Főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet. A végére pörköltalap-jellegű állagot kapunk, amely se nem túl száraz, se nem túl vizes.
Csemege uborkával vagy káposztasalátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! 😊