GOVINDA KLUB – Budapest, Eger, Debrecen

Admin Rendszeres és állandó programok

Govinda Klub Debrecen – zenés esték, beszélgetés és meditáció

Minden pénteken 17:00

Különleges ízekre, tápláló és egészséges ételekre vágysz? Érdekel, mi az életünk célja, és hogyan érhetjük el a lelki békét? Szeretnél részt venni egy közös éneklésben, meditációban, vagy egy izgalmas témákat feszegető kurzuson? A Debreceni Govinda éttermi kínálatával és programjaival vár.

A Debreceni Govinda Étterem egyben kulturális központként is működik. Helyszíne a Kassai úthoz közel található, ahol parkolóval, kültéri terasszal, bent pedig békés kis “szigetként” működő szép helyiséggel várunk.

A pénteki Govinda Klub Debrecen programja:

16:00 Vegetáriánus lakoma

17:00 előadás

18:00 közös meditatív éneklés (bhajan)

Helyszín: Debrecen, Magyari utca 2.

Facebook oldalunk:https://www.facebook.com/groups/277934242702143/

Kírtan Jam Eger – zenés meditáció

Minden csütörtökön 18:00

Miért jó, ha eljössz egy Kírtan Jamre? Kipróbálhatsz egy olyan meditációs technikát, amit a Himalájai yogiktól kezdve, az India sűrű dzsungeleiben lakó aszkétákon át, az ősi templomokban imádkozó szerzetesekig, ismertek és alkalmaztak már évezredek óta. Lazíthatsz és megszabadulhatsz a stressztől és a negatív gondolatoktól. Lecsendesítheted az elméd hullámait. Barátságokat köthetsz. Olyan emberekkel lehetsz együtt, akiket nem csak a hétköznapi, unalmas témák foglalkoztatnak. Megismerhetsz egy csomó tradicionális hangszert és zenét, és még egy vega vacsira is a vendégünk vagy.

Várunk szeretettel minden csütörtökön az Egri Govinda Étteremben, 18:00 órától, Tűzoltó tér 5.

A programon való részvétel díjmentes, de ha tetszett a program, hozzájárulhatsz adományoddal.)

JELENLEG SZÜNETELŐ PROGRAM, DE FIGYELD HÍREINKET, AZ ÚJÉVBEN ÚJRAINDULUNK!

Govinda Klub Budapest – ha nem félsz másképp gondolkodni

Minden kedden 18:00 

A Govinda Klub egy olyan alternatív közösségi tér, ahol hetente összegyűlik egy tudásra vágyó, nyitott szellemiségű társaság, akik nem elégszenek meg a materialista életfelfogással, hanem inkább lelki tartalmat keresnek a létezésben.

Minden kedden este 6-tól meghívott előadóinkkal kötetlen beszélgetések keretében olyan TUDATEMELŐ KÉRDÉSEKET ELEMZÜNK, amelyek a világról, a transzcendensről és rólunk szólnak. A megfelelő tudatállapotra hangolódás érdekében a programot közös zenés mantra-meditációval nyitjuk és zárjuk, az előadás megkoronázásaként pedig mindenkit megvendégelünk egy kis édességgel és limonádéval.

A Govinda Klub ingyenes és mindenki számára nyitott.

Helyszín:

Budapest, Szentkirályi u. 34, 1088

Honlap:https://govindaklub.hu/

Facebook:https://www.facebook.com/govindaklub.hu/

Budapest Kīrtan Jam – Dhíra Kutir

Minden pénteken 18:00


Péntekenként 18 órától várunk mindenkit közösségi mantra estünkre, a Budapest Kīrtan Jamre. 

Hogy mit jelent a kīrtanés mitől lesz belőle jam? A kīrtanegyik alapeleme: a mantra. A mantraszanszkrit eredetű szót két részre lehet osztani: manasa éstrāyate. A manasa szó elmét vagy tudatot jelent, a trāyate pedig azt, hogy felszabadítani. A mantra tehát azt a hangot, illetve azoknak a szavaknak a kombinációját jelenti, amely felszabadítja az elménket, a tudatunkat.


Akīrtan másik eleme: a zene. A kīrtanmegszólítja és összpontosítja az elmét, a zenét használva eszközként. Tehát a mantrákat a különféle dallamok és ritmusok segítségével megszólaltatva, a meditációnak egy dinamikus, közösségi formája válik lehetségessé. És végül, de nem utolsó sorban a kīrtanelmaradhatatlan, harmadik eleme pedig: Te vagy!


Amikor tehát a résztvevők, a zene és a mantra összegyúródik, abból lesz a kīrtanjam. Profi zenészek és random becsatlakozók is vannak közöttünk, először éneklők és sokadjára éneklők, félénkek és vagányak, nem számít, milyenek vagyunk, csak tegyük hozzá, amit tudunk, és ebből mindig különleges élmény sül ki! Összegyúrjuk, megsütjük. A legédesebb ízű lesz, garantált!

Az esemény INGYENES, várunk szeretettel!

A rendszeres heti programok mellett a nyárra sok-sok extrával – táborok, gyalogos zarándoklat, fesztiválok – is készülünk.

Helyszín: Budapest, Szentkirályi u. 34, 1088

Honlap: https://govindaklub.hu/

Facebook:https://www.facebook.com/govindaklub.hu/

Egri Govinda Klub

Minden szerdán 17:30

Minden szerdán este fél hattól fiataloknak szóló beszélgetéssorozatot tartunk. Megvitatjuk az élet nagy kérdéseit, és megismerjük a védikus irodalom ezekre adott válaszait, kipróbáljuk a tradicionális indiai zenei stílusokat néhány keleti hangszerrel, és megtanulunk elkészíteni pár indiai ételt. Igazi közösségformáló ereje van, közös kirándulásokat és pikniket is tervezünk. Az egyre több egyetemistát érdeklő rendezvény nyitott és ingyenes.

Helyszín: Eger, Tűzoltó tér 5. (Govinda étterem)

Kapcsolattartó:Śraddhā Nṛsiṁha dāsa (Hüvelyes Lajos), tel: 30/483-9229.

Zárt FB csoport:https://www.facebook.com/groups/323947061302588/