Karácsonyi ételosztás Óbudán

Admin Hírek, Sajtópont

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány december 8-án, szombaton tartja ünnepi ételosztását Óbudán, a főváros 3. kerületében. Az alapítvány önkéntesei minden hétköznap meleg ebéddel és kiegészítő termékekkel látják el a helyi rászoruló családokat, a kerület két pontján. Karácsonykor azonban egy komplex, kiemelt akcióval várják a kerületben élőket.

Az év során két alkalommal, Gyereknapon és Karácsonykor 800 élelmiszercsomaggal és ugyanennyi adag meleg ebéddel vendégelik meg az érkezőket. Az étel- és élelmiszerosztás célja, hogy az ünnepi időszakra jusson elegendő élelmiszer a családoknak, az alapanyagokból akár egy ünnepi vacsorát is tudjanak készíteni maguknak, vagy a csomag segítségével más típusú téli kiadásaikra tudjanak félretenni.

Az alapítvány önkéntesei az ünnepi meleg ebédet nagyon fontosnak tartják. A megvendégelés hagyománya nem csak a gyomrot, hanem az emberek lelkét is megtölti. A tartós élelmiszer alapanyagok viszont az öngondoskodást is segítik. Az otthoni közös főzés, a közös étkezés ugyanis az egyik legfontosabb összetartó erőt jelentik a családok számára. A Karácsonyi Szeretetlakoma szép példája annak, hogy egy kis odafigyeléssel, és közösön eltöltött idővel szebbé tehetjük egymás karácsonyát, egymás életét – vallják a szervezők. A karácsony gyakorlatilag nem a megvásárolt ajándékoktól vagy a látszólagos bőségtől lesz igazi örömünnep, a közösségvállalás, az összefogás és az élő, segítő emberi kapcsolatok teszik jelentőségteljessé.

December 8-án a Flórián téren, a Faluház előtti parkolóban 11 órakor kezdődik az ételosztás. A programon azok a családok tudnak részt venni, akik előre regisztráltak az óbudai családsegítő szolgálatnál. Az akció lebonyolításában több mint 100 önkéntes, a családsegítő szolgálat munkatársai, és személyesen Bús Balázs polgármester úr is részt vesz.

Az Ételt az Életért közel 2 évtizede áll a kerületben élő rászoruló családok szolgálatára. Az alapítvány munkája során gyakorlatilag kinőtte telephelyét, amelynek bővítéséhez folyamatosan új helyszínt és adományozókat keresnek. Munkájuknak támogatására szívesen fogadnak adományokat a 13600-as adományvonalon át, a 33-as kód tárcsázásával hívásonként bruttó 500 Ft-tal, vagy a www.karitativ.hu oldalon át tetszőleges összeggel segíthető a program.