Karácsonyi könyvvásár a Debreceni Govindában

Admin Hírek

Lepd meg szeretteidet vagy magadat Karácsonyra!

A Debreceni Govindában kapható Bhagavad-gítá egyszerre szép és különleges kiadvány, mely egy ősi indiai eposz egyik fejezetét tartalmazza, elgondolkodtató és nagyon mély gondolatokkal.

Ez az ősi mű, mely sok híres és hétköznapi emberben keltett tiszteletet és csodálatot (többek között olyan személyekben, mint Albert Einsten, J.W. von Goethe, Lord Byron, Albert Schweitzer, Gandhi,  Szent-Györgyi Albert), mindenre kiterjedő válaszokat ad a mindannyiunk életében legfontosabb kérdésekre. Kik vagyunk, honnan jövünk és hova tartunk, miért kell átélnünk annyi szenvedést, és hogyan lehetünk boldogok?

„Amikor csalódás ér, akkor a Bhagavad-gítához fordulok. Rálelek egy-egy versre, és hamarosan mosolyra derülök magamra a tengernyi bánat közepette. Kívülről nézve tragédiákkal teli az életem, de a Bhagavad-gítá tanításainak köszönhetően mindez nem hagyott bennem maradandó nyomot.”     (Mahatma Gandhi)

 

 

„A lenyűgöző Bhagavad-gítá határozott képet ad, segítségével felfoghatjuk az indiai vallás és filozófia egészét és végső célját.” (G.W.Hegel)

„Amikor a Bhagavad-gítát olvasom, azt kérdezem magamtól, hogyan teremtette Isten az univerzumot. Minden más feleslegesnek tűnik.” (Albert Einstein)