Krisna-hívők zarándoklaton – Lépések egy jobb világ felé

Admin Hírek

Krisna-hívőkből álló csoport indul országos, kéthetes, gyalogos zarándoklatra július 25-én Budapestről. A két hét alatt összesen mintegy 20 városba jut el a csapat, ahol az erkölcsös és tiszta élet elveit hirdetik.

Az évek óta megrendezett “Lépni kell!” címet viselő zarándoklat – szanszkrit nyelven pāda-yātrā – idén Pest és Fejér megye néhány települését követően a Velencei tó nagyobb nyaralóhelyeit, majd a Balaton körüli falvakat és városokat érinti.

A zarándoklat megrendezésével célunk, hogy a modern világban tapasztalható súlyos erkölcsi válság közepette felhívjuk az állampolgárok figyelmét India ősi szentírásának örökérvényű tanítására, az erőszakmentességre, valamint az erkölcsi elvek megőrzésének fontosságára, mert ezeknek a figyelmen kívül hagyása okoz oly sok gondot napjainkban. 

A kábítószerek egyre szélesebb körű használata, beleértve az alkoholt és a cigarettát is, a fogyasztó saját teste elleni erőszakot jelent, egyúttal támadás saját tudatának a tisztaságával szemben is. A társadalmunkra jellemző szexuális szabadosság egyik következménye ártatlan magzatok tömegeinek az elpusztítása.

Akciónk során olyan emberi értékeket szeretnénk felmutatni, amelyekre mindenkinek szüksége van, függetlenül a vallásától, a világnézeti hovatartozásától. 

Mottónk: alkohol, drogok és erőszak nélkül. A zarándoklat szeretne hozzájárulni az erőszak olyan megnyilvánulási formáinak csökkenéséhez, mint az önpusztító, tudatromboló és családellenes szenvedélyek, a magzatok elleni erőszak, valamint az állatvilággal szemben elkövetett erőszak. Pozitív alternatívát kínálva szeretnénk a gyakorlatban is bemutatni, hogy tudatmódosító szerek nélkül is lehet felszabadult, boldog, teljes életet élni.

Útunk során szerzeteseink eljuttatják az érintett települések lakosaihoz a program üzenetét hordozó kiadványokat, szóróanyagokat.

Zarándokaink végig énekléssel, tánccal kísérik útjukat. A különleges indiai hangszereket és dallamokat, a csodaszép keleti öltözékeket, színes szárikat mindenhol nagy érdeklődéssel csodálják, és a mintegy 35-50 fős, együtt éneklő, színes és vidám gyalog menetünket nagy örömmel fogadják a helyi lakosok és a turisták egyaránt.

Két hét alatt több mint húsz településen sétálunk végig, majd augusztus 7-én Tapolca és Keszthely városának meglátogatásával zárjuk a programot.

Mindenkit szeretettel várunk, aki egyetért céljainkkal, és szívesen csatlakozna egy vagy több napra a gyalogláshoz!

Helyszínek és időpontok:

július 25. Érd , Velencei-tó
július 26. Székesfehérvár
július 27. Veszprém , Várpalota
július 28. Székesfehérvár , Velencei-tó vagy Balatonfüred
július 29. Siófok
július 30. Ajka, Pápa
július 31.  Balatonföldvár, Balatonlelle
augusztus 1. Balatonboglár, Fonyód, Balatonmária
augusztus 2. Nagykanizsa, Csugró
augusztus 3. Marcali, Kaposvár
augusztus 4. Siófok
augusztus 5. Keszthely
augusztus 6. Zalaegerszeg, Hévíz
augusztus 7. Tapolca, Keszthely

További információ:

Somogyiné Simon Viola (Vradzsalóka dévi dászi): +36 20 550-5791