Malpura, indiai tojásmentes fánkocskák gyümölcsjoghurtban.
A képen áfonyás változat található, de minden más bogyós gyümölccsel, esetleg banánnal, barackkal is ízletesen elkészíthető. Az elkészítése nem nehéz, úgyhogy bátran megpróbálkozhattok vele otthon is!
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
8 dkg cukor
1/2 csapott kávéskanál sütőpor
2 dl tej
zsiradék a sütéshez
6 dl joghurt
15 dkg porcukor
20 dkg gyümölcs (eper, málna stb, ízlés szerint)
A lisztet a cukorral, a sütőporral és a tejjel kikeverjük. A kész masszából olajba mártott teáskanállal apró fánkokat szaggatunk a forró zsiradékba, annyit, amennyi kényelmesen elfér a felszínen anélkül, hogy összeérnének, mivel a fánkok sülés közben kissé felfújódnak. A kis fánkocskákat közepes lángon 6-8 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük, kiszedjük és lecsöpögtetjük.
A joghurtot, a porcukrot és az összetört gyümölcsöt habverővel kikeverjük, vagy összeturmixoljuk. Tálalás előtt a fánkokat leöntjük a gyümölcsjoghurttal, és legalább 10 percig áztatjuk benne, hogy kellően megpuhuljon.
Egészségetekre!
Forrás: Vegatábor >>