Egy isteni sós csemege Indiából. Gyors és könnyű sós keksz vendégvárónak, de akár az uzsonnás dobozokba is.
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt,
1/2 kk só,
1/8 kk szódabikarbóna,
1 kk édeskömény,
2,5 ek puha vaj,
5,5 – 6 ek víz,
ghí vagy olaj a sütéshez
A hozzávalókból kemény, rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarjuk, 1/2 órára félretesszük. Hosszú rudat sodrunk belőle, 12 részre vágjuk. Sorban minden korongból 14 cm átmérőjű lepényt sodrunk. Éles késsel 2 cm-es kockákra vágjuk. 170 fokos, bő zsiradékban aranysárgára és ropogósra sütjük. Légmentesen lezárva 2 hétig őrzi meg minőségét.
Forrás: Tradicionális India