Manodhara reform mediterrán ízvilágú receptje 🙂
Újabban a zöldségeket (padlizsán, cukkini, karfiol) nem bő olajban, hanem sütőben sütöm, így sokkal egészségesebb.
Jázminrizst főzök, de itt jön a csavar a paradicsommal.
Másfélszeres vízben kell főzni a rizst általában, de itt a paradicsom miatt 1,7 a szorzó. A víz egy részét pedig paradicsomra cserélem. Legjobb a friss, összeturmixolt házi paradicsom-pép. A kiváltani kívánt víz helyett dupla mennyiségű paradicsomot teszek. ( Pl 1 kg rizshez 1, 2 liter vizet és 1 liter paradicsomot.)
Innentől szokásos módon főzöm a rizst. Olajon megpirítom, közben a megsózott vizes paradicsomot felforralom majd a forró rizsre öntöm. 15 perc helyett, itt nagyjából 20 percig főzöm.
Míg elkészül, a zöldségeket fűszerekkel (hing, bazsalikom, bors, olaszos fűszerkeverék) óvatosan átkavarom.
Innen már csak az van hátra, hogy a rizst és a zöldségeket finoman összekeverjük. Lehet még olívabogyót, aszalt paradicsomot is tenni bele.
Egy kis salátával remek és könnyed nyári vacsora lehet, helyi idényzöldségekből a legjobb öko recept. Tetszés szerint bulgurral vagy hajdinával is lekészíthető – a szerk.
Forrás: Manodhara konyhája >>