Részt vettünk a Hálaadás Napi Gálavacsorán

Admin Hírek

November 25-én, a keresztényüldözéssel kapcsolatos világkonferencia előestéjén, az amerikai Hálaadás Ünnepe megemlékezés részeként díszvacsorára került sor az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és a Miniszterelnökség, üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárának közös rendezésében. 
A rendezvényen a világ minden tájáról érkezett keresztény egyházi személyek, valamint más vallások meghívott képviselői vettek részt. 
A beszédek kitértek arra, hogy a világ számos táján üldözik a keresztényeket; az érintett hívők számát mintegy 245 millióra teszik. Ez több, mint a hívők 10%-a. Megrendítő beszámolók hangzottak el többek között a hittérítésért bebörtönzött lelkipásztorokról és az iraki diáklányokról. Olyan ország is van jelenleg Földünkön, ahol gyermekek ülnek börtönben istenkáromlás vádjával, mivel gyakorolni merik keresztény vallásukat.
A program során ugyanakkor több felkért előadó is hangoztatta, hogy amennyiben a keresztények élvezni kívánják a vallásszabadságot, nekik is biztosítaniuk kell azt más vallások követői számára. Az igazi vallásszabadság azt jelenti, hogy mindenkinek tiszteletben kell tartania a mások – adott esetben eltérő – hitét. A díszvacsora egy gyönyörű példája volt annak, ahol különféle felekezetű személyek egymás iránti tiszteletük kifejezése mellett a világ legégetőbb ügyeinek megoldásáról gondolkozhattak közösen.