Égbolt: Feszültségek hálójában

Admin Hírek

Amikor még az asztrológusnak is elakad a szava… szó szerint. Akkor a Mars és Merkúr oppozíciójából hangfelvétel helyett írásos előrejelzés lesz. 🙂
 
Most van az a bizonyos két hét, amikor valóban türelmesnek kell lennünk. Ez nem holmi ezoterikus igazság vagy felszólítás, hanem egy jó tanács. Ne rontsuk el 2-3 hét alatt azokat a dolgokat, amit utána 2-3 év rendbe hozni, inkább vegyük ki ennek a csillagállásnak a méregfogát.
 
A Kos végén folyamatosan hátrál a Mars és emiatt bizony a járványok, fertőzések, és nemcsak a koronavírus, hanem más kórok is gőzerővel tudnak terjedni. Ez az állás a retrogád, hátráló Szaturnusszal erős feszültségeket, vitákat, konfliktusos helyzeteket hozhat. Bizonyos országokban, mint amit jelenleg pl. Fehéroroszországban is láthatunk a helyzet súlyos kiéleződését vonja maga után.
 
Szeptember második felében ráadásul a Nap elindul a gyengélkedő pontja, a Mérleg felé, ezért immunitásunk és életenergiánk lecsökken. A hatás szerencsére nem tart sokáig, néhány hétig, szeptember végén ugyanis a Szaturnusz is végre megfordul és elindul előre-irányba, ami egy konstruktívabb, békésebb oldalát hozza ki. A társadalmi nézeteltéréseket végre meg tudjuk beszélni, a különféle járványügyi szabályoknak meglátjuk az értelmét. Szigorú, de következetes szabályozásra számíthatunk. 
 
Szeptember második felében ugyanakkor a Merkúr alkot éles fényszöget a hátráló retrogád bolygókkal. Ezek a napok nem alkalmasak az ügyintézésre, szerződéskötésre, kereskedelemre. Tönkremehetnek kommunikációs vagy utazási eszközeink és megsérülhet a kommunikációnk, legyen szó a diplomáciai nyelvezetről vagy akár szó szerint a hangunk elvesztéséről. A hatás néhány hét alatt oldódik, addig igyekezzünk főként a szavaink terén erőszakmentesen viselkedni.
 
Feszült, ideges, problémás napok, amelyeken jobb behúzni egy kicsit a vészféket és otthon maradni, békében elcsendesedni:
Szeptember 25-26.
Október 3-4.
Október 10-11. és 16. 
 
Szerencsés napok: október 13-14.