Október 25.: Rāmacandra-vijayotsava – mert a fény mindenkié!

Admin Hírek, Programajánló, PROGRAMOK

Eleged van már mindenből? Túl sok a stressz? Két hónapja bal lábbal kellsz? Megsokasodtak a konfliktusok a kapcsolataidban? Hideg van… túl korán sötétedik… itt a tél!?!?
Őrült hírek: Minden napra egy halálos karambol, egy újabb háború valahol a Kaukázusban, amerikai választások, klímakatasztrófa… COVID…és még sorolhatnánk.
A 2020-as év bővelkedett nehézségekben és mikor már gondolhatnánk, jön az enyhülés, olybá tűnik mintha még csak most, az év vége felé közeledve jönne a java.
Asztrológusok százai szisszennek föl megdöbbenésükben a képleteket vizsgálva és még az ateisták is halkan elmormolnak egy Miatyánkot.
Ilyen időkben mindannyiunknak szüksége van enyhülésre, a terhektől való megszabadulásra, a már elviselhetetlenné váló fizikai és mentális nyomás csökkentésére, a stressz levezetésére…egy nagy levegővételre…a lelkünket burkoló sötétség eloszlatására.
A világ összes szakrális kultúrájában ilyenkor az emberek összejöttek és egy ceremónia vagy ünnep keretei között, közös lelki erővel, valamilyen szent rituálét végezve, képletesen elűzték a sötétséget, vagy valamilyen módon lerakták magukról a terheiket.
Ezek az ünnepek és hagyományok szerves részeit képezték az emberek életének, mara viszont elhalványult a jelentőségük.
Most ez a hiányt szeretnénk pótolni ezzel az eseménnyel, ami egy ősi történeten alapszik.
Rāma herceg győzelme a sötétség fejedelme felett!
Rāma herceg hitvesét, Sītāt elrabolta a gonosz Rāvana démon és erődje falai mögött fogva tartotta. Rāma majmokból toborozott seregével megtámadta az erődöt és tűzzes nyilával végzett a sötétség fejedelmével így épségben visszaszerezte kedvesét.
Rāma a Napot az életet és a fényt is szimbolizálja, Sītā a Földanyát, Rāvana pedig a kéjt és a sötétséget.
Az est folyamán elmeséljük a történetet, mert a mese gyógyítólag hat a lélekre…
Fogunk egy kicsit énekelni, mert a közös ének elsöpri a határokat és összehoz…
Lenyilazzuk Rāvana démon papírból és rongyokból készített bábú alakját, de előtte minden rossz dolgot kiabálunk ra és megdobáljuk vadgesztenyével, miközben mindenki meditálhat azon, hogy a negatív dolgokat az elménkből helyezzük bele Rāvana bábujába.
Amikor Rāvana felgyullad, a tűz hamuvá égeti majd az összes kedvezőtlenséget, mert a fény mindig győzedelmeskedik a sötétség felett.
Szeretettel várunk erre az igazi közösségi élményre, hovatartozásra, bőrszínre, vallásra és egyéb megkülönböztetésre való tekintet nélkül! Mert a fény mindenkié!

A program menete:
14:00 Zenés mantra meditáció
15:00 Tanítványi kurzus – és Alap sāstra vizsga oklevelek kiosztása
15:10 Lelki gyakorlók fogadalomtétele
15:30 Mese Rāma hercegről (legkésőbb itt érdemes bekapcsolódni, ha nem akarsz lemaradni a lényegről)
16:30 Közös éneklés és Rāvana lenyilazása
17:30 Többfogásos vegán lakoma (Amire ha először jársz nálunk, természetesen a vendégünk vagy)
Várunk szeretettel!
Hozz magaddal egy pár szem gesztenyét!
A programon való részvétel díjmentes.