Vegyes főtt szabdzsi

Admin Hírek, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Ebben a receptben az a jó, hogy a sütőtökön kívül szinte bármilyen
idényzöldséggel elkészíthető. Könnyű, ízletes, leveses ételt kapunk.

Hozzávalók:
4 ek kókuszzsír
3 kis babérlevél
2 kk egész római kömény
1 ek összemorzsolt currylevél
1 kk asafoetida (hing)
1 ek methi levél
2-3 db paradicsom
2,5 kk őrölt koriander
1 kk őrölt kurkuma
2,5 kk só
Zöldségek (répa, cukkíni, zöldbab, pritamin, stb.)

Elkészítés:
A fűszereket a felsorolás sorrendjében a felhevített zsiradékba
tesszük és megpirítjuk. A répát a methi levél után érdemes máris
hozzáadni, mert az fő meg a leglassabban. Utána ráöntjük a nagy lyukú
reszelőn lereszelt paradicsomot (kb. 1,5 dl), illetve a koriandert,
kurkumát és sót, és kb. 8 percig sűrítjük.
Ezután jöhet az összes többi zöldség, amit szeretnénk, mi zöldbabot,
cukkinit és pritamin paprikát főztünk bele, de illik hozzá a főzőtök,
a krumpli, a zöldborsó is. Egyedül talán a sütőtök képez kivételt.
Gazdagíthatjuk a legvégén házisajt kockákkal is, és mivel leveses a
szabdzsi, ezért leginkább enyhén barnára sütve.
A zöldségek után adunk hozzá némi vizet is, nem sokat, és puhára főzzük.
A végén adhatunk hozzá apróra vágott koriander levelet vagy
petrezselyemzöldet is, de a sok zöldfűszer mellett akár el is
hagyhatjuk, ha épp nincs otthon.
Párolt rizzsel, forró purival könnyű, de gazdag fogás.