Ünnepi ételosztások Somogy megyében

Fodor Ételosztás, Hírek

Az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-tudatú hívők humanitárius programjának dolgozói elkötelezték magukat amellett, hogy mindig segítsék a rászoruló lakosságot. Mottójuk, hogy a Krisna templomok 10 km-es körzetében ne legyen éhező ember. A Krisna-hívők számára ezért is annyira fontos, hogy a főváros és más nagyvárosok mellett a somogyi régióban, Krisna-völgy szomszédságában is odafigyeljenek elesett embertársaikra.

Az Ételt az Életért Alapítvány nem csak karácsonykor tart ételosztást Somogyban: minden hétköznap meleg ebéddel szolgálja a helyi rászoruló lakosságot. Marcaliba 130, Kéthelyre 70, míg Horvátkútra 35 adag ebédet szállítanak ki naponta. Az ünnepekre való tekintettel karácsony hetében egy-egy gazdag élelmiszercsomaggal is megajándékozzák az ételosztás rendszeres látogatóit. Kéthelyre és Horvátkútra a helyi családsegítő szolgálaton keresztül juttatják el a csomagokat, Marcaliban pedig december 23-án várják majd a szükségben élőket a rendszeres osztópontra. Somogyvámoson a már hagyományos és az indiai szokásoknak és vendégszeretetnek is megfelelő tradíció szerint 500 adag meleg ebéddel és édességgel kedveskednek a falu lakóinak Krisna-völgy Ételt az Életértes csapata.

A Krisna-hívők azt remélik, hogy ezzel a támogatással segíthetnek átvészelni ezt a hideg időszakot és az élelmiszer- és energiaárak emelkedése ellenére egy kis reményt és ünnepi hangulatot csempészhetnek vendégeik életébe. Jelenleg a legtöbb segélyszervezet is óriási kihívás előtt áll, hiszen az élelmiszer alapanyagokat és az üzemanyagot is jóval a hatósági ár fölött tudják csak megvásárolni, hiába végeznek karitatív tevékenységet, így a rászorulók segítése sokkal több erőforrást igényel, mint korábban. A szervezők ennek ellenére igyekeznek kigazdálkodni a költségeket, és fogni azoknak a szükségben élőknek a kezét, akik már nem tudnának fennmaradni külső segítség nélkül.

Haré Krisna Karácsonyi Szeretetlakoma akciósorozat több mint 30 éve indult Magyarországon, azóta számos ponton megrendezik a fővárosban és vidéken. Idén Somogy megye mellett Pécsett, Kiskunhalason, Debrecenben, Egerben, Szigetváron december 24-26. között pedig Budapesten a Népligetben, a Planetárium mellett várják majd az érkezőket. Az Országos információk itt olvashatók: https://krisna.hu/2022/karacsonyi-szeretetlakoma-tobb-ezer-csalad-szamit-segitsegre-a-jelenlegi-krizisben/

A programot adományokkal is lehet támogatni: www.karitativ.hu