35. Karácsony a Népligetben

Fodor Ételosztás, Hírek

Újabb 3200 főt vendégelt meg karácsony napjain az Ételt az Életért, a Krisna-hívők ételosztó missziója. Az idei volt a 35. Karácsonyi Szeretetlakoma. Noha a Népligetben kígyózott a sor, mindössze 2 óra alatt sikerült kiszolgálni a tömeget. December 24-én 1000, majd 25-én és 26-án napi 1100 élelmiszercsomag és meleg ebéd talált gazdára. Székelykáposzta, bableves, lencsefőzelék – magyaros, forró és gazdag egytálételek készültek, mellé ízletes darapuding és forró gyógytea volt a vendégek kedvére. Az ételosztáson idén feltűnően sok volt az idős, egyedülálló ember és a gyermekét egyedül nevelő szülő. A napi 1000-1100 adag mellé, ami a “Ligetbe” ment még további 1550 adag ebédet szállítottak az önkéntesek a fővárosi menedékhelyekre és hajléktalanellátó intézményekbe. Így bár talán rövidebbnek tűnik a sor, mint egy egykor a Blaha Lujza téren, sokkal több embert és mindenkit a szükségletei, igényei szerint szolgálnak ki az Ételt az Életért munkatársai.

A Karácsonyi Szeretetlakoma advent végeztével sem áll meg, a Krisna-hívők ugyanis még januárban is folytatják kiemelt ünnepi akciósorozatukat, Óbudán és Szegeden tartják a két utolsó kiemelt ételosztást.

A szervezetünk évről évre több segélykérő üzenetet kap, főként vidékről, de a fővárosból is. A tapasztalat szerint nemcsak a karácsonyi, de a teljes téli időszak nehézséget jelent a nagycsaládoknak és nyugdíjasoknak. Míg előbbieknek a gyermekekről való gondoskodás, az idősek számára főként az egyedüllét jelent kihívást.

Mindeközben folytatódik a megszokott munka, ugyanis a Krisna egyház minden hétköznap napi 3000 adag étellel segítjük a magyar rászoruló lakosságot! Azok, akik tartós betegséggel küzdenek, átmenetileg munkanélküliek, vagy alacsony a keresetük, nyugdíjuk, az Ételt az Életért karitatív program által biztosított ételadományoknak köszönhetően tudják átvészelni a nehéz időszakokat.

Az akciónkat segíteni is lehet: www.karitativ.hu

Fotók: Balogh Tas, Filo Foto