Égbolt: Április és távolabbi kilátások – napfogyatkozás, jó és rossz napok

Admin Hírek

Az elmúlt évek után végre egy alapvetően jó és sikereket adó időszakban vagyunk, szép és erős az égbolt. A Jupiter-Neptun még mindig a Halak csillagképben tartózkodik, de zodiákus szinten már ez nem igaz, így a hatás enyhül, ugyanakkor ez segíti érzelmi önkifejezésünket és lelki életünket.
 
A Vénusz átmenetileg az Uránusz társaságában ragadt, ez felerősítheti az értelmetlen luxusra és kényelemre irányuló vágyakat, és sok kockázatot is hoz ilyen téren. Művészetek terén és a nők társadalmi szerepvállalásában ad fordulatokat.
 
A Merkúr végre legyűrte retrogád és égetett helyzetét, de április elején a Ráhu társaságába kerül. Ez az autókereskedések és az utazás fellendülését hozza, kedvez az IT területnek, technikának, viszont politikai és világ szinten mocskos üzengetésekhez vezethet, a diplomáciában aljasságra, csalásra utal.
 
A Nap április elején eléri a Jupitert és ebben egy jó társaságba került a két fényes bolygó viszonylag okos, jó politikai döntésekhez vezethet, de persze ott van az ego és a versenyezni vágyás is, így az erősen férfias vezetésben bajokat okozhat mellé.
 
A Szaturnusz nemrégiben holdházat váltott. Most a Satabisakban a technika, az IT és az orvostudomány és egészségügyi ellátórendszer terén hozhat hatalmas átalakulásokat. Idén átmenetileg vissza fog tranzitálni a Dhanistába, gazdasági és háborús konfliktusokat kiújítva, majd ismét előre halad. Sajnos azt is ígéri ez az állás, hogy a bajok megoldásához sok szakértőre lesz szükség. Tehát lesz mit megoldani.
 
A következő időszakban elég jó, kellemes napjaink is lesznek, pl. április 6. Hanuman megjelenési napja, ami a gyógyításnak, orvoslásnak kedvez majd kifejezetten, teliholdas nap. Aztán viszont lesz egy kőkemény napfogyatkozásunk április 20-án, az Aswiniben ami megint csak az orvosoknak, gyógyítóknak fogja betenni a nagykaput, így pl. hazánkban is tiltakozásokra lehet majd számítani az ellátórendszerben és olyan eseményeket indít el ez az állás más területeken is, amelyek meggondolatlanok, gyorsak, és kapkodók. Autóbaleseteket, állatok közül kifejezetten a lovakkal kapcsolatos betegségeknek és baleseteknek kedvez majd az ezt követő időszakban is. Hazánkat szerencsére nem érinti ez az állás, de a Föld egy kényes pontját, Tajvant és Kína dél-keleti részét viszont igen, ehhez a kínai elnök nyilatkozatai nem tesznek hozzá semmi megnyugtatót.
 
Itt a covid-19 átmeneti, rövid kiújulásától kezdve háborús helyzetek kiéleződéséig sok mindenre lehet majd számítani a napfogyatkozást követően. A covid-19 kiújulását sajnos a Satabisak Szaturnusz is hozza, hazánkban viszont ettől már nem kell olyan mértékben tartani szerintem és világszerte az egész betegség lefutóba kerül, Óceánia lehet érintett és Kína esetleg, aztán megint nyugi lesz.
 
A fogyatkozásnál Jupiter is érintett lesz, ami pl. szentek, bölcsek hitelességének a megkérdőjelezését vonhatja maga után kényes ügyekben, azt, hogy tiszteletlenek velük, megsértik őket, illetve a társadalom idős, korábban megbecsült vezetőjének az eltávozását vetíti előre.
 
Az ukrán-orosz háborús fronton valószínűleg ez lesz az év egyik legkiélezettebb időszaka, viszont a nyáron kissé el kell ülnie a háborúnak. Kiélezett azért, mert a Plútó is fényszögeli a kis találkozót, tehát a napfogyatkozás a meggondolatlanságot fogja erősíteni és szükség lesz orvosokra. A Plútóról egyébként többen kérdeztetek: nos, nemrégiben belépett a Vízöntő zodiákusba, vagyis a Szaturnusz hatása alá. A Plútóról azt kell tudni, hogy annyira távoli planéta, hogy nem sok vizet zavar általában, de a társadalom nagy átalakulásaihoz mindig köze van.
 
Mielőtt azonban teljesen rákattanunk a Plútó új helyzetére, nem árt tudni, hogy csak tropikus számítás szerint és egyelőre össz-vissz még 1 hónapig van a Vízöntőben, aztán szépen visszamegy a Bakba. Ez idő alatt persze két tropikus zodiákus jel határán egyensúlyoz, ami azonnal megpengeti a plútói vészharangokat, nevezetesen: atom, átalakulás, káosz, aljasság, csalás, transzformáció, na és a szénhidrogének árának azonnali és erős bizonytalanságai, és hogy jót is mondjunk, átütő felfedezések pl. a rákgyógyításban, megújuló energiák terén. A napelemek és szélkerekek korát fogjuk élni, na nem most, majd leginkább 2024 őszétől. Most kapunk egy kóstolót, ez elég is lesz.
 
Azután a Plútó naksatrát is vált úgy 2025-ben, addigra talán meg is halljuk, mire lenne a Földnek igazán szüksége. Addig a Plútó egy játszmát tart fenn az Uttara shadában, ez pedig a ki bírja tovább, később ki kerül ki győztesen. A tét pedig az energia.
 
Az energia azonban nemcsak a fizikai kőolaj, szén vagy gáz, hanem univerzumunk tele van mindenféle finomfizikai energiákkal: a test bioenergiájával, pránával, a gondolatok által szőtt energiákkal, a placebo hatás energiájával, a szeretet és ima erejéből fakadó energiával, sakti, azaz a nők védelme és tisztelete általi energiával, a tudat és tudatosság energiájával. A Plútóval ezt most fel lehet fedezni és új szintre lehet emelni az életet. Vagy le lehet ragadni a kőolajnál, ami 50, a gáznál, ami 60, és a szénnél, ami 170 éven belül elfogy és akkor ennyi volt. Az atomenergia is ott van persze, ezzel is kezdeni kellene valamit. Rövid távon ez az egyik leghatékonyabb és legzöldebb, hosszútávon viszont az egyik legszennyezőbb és legrizikósabb energiaforrás.
 
A szomszédunkban zajló háború atom-kérdéseire április 13-15. között kapunk majd választ, reméljük, hogy okosat. A legtöbb ember által feltett legfontosabb kérdés természetesen az, hogy lesz-e mostanság világháború. A válasz az, hogy sajnos csak azokon a vezetőkön múlik a világban, akiket az adott népek megszavaztak és ezeknek az embereknek is szabad akaratuk van. De természetesen az asztrológiában meg szoktuk nézni korábbi nagy háborúk képleteit. Ez esetben háború leginkább akkor történik, amikor a bolygók agresszívan túlerősek, vagy amikor az egész égbolt kegyetlenül gyenge, ld. II. világháború. Megnyugtatásul, a következő években ilyen állás nem várható.
 
A védikus asztrológusok egyöntetű véleménye, hogy a következő “lehetséges” időszak a 2029-2032 közötti időszak, amelyhez a rávezető eseményekre 2026-27-től lehet számítani. Ekkor India és Amerika is azonos érintettséget kap, és belép a Szaturnusz a Rohinibe, ami a globális éhínségek egyik jelölője. Az pedig, hogy valóban lesz-e min aggódnunk, az azon múlik, hogy addig a világ képes-e megoldani számos alapvető problémát.
 
Például az erőforrások hiánya gyakran vezet háborúkhoz a világban. Az embereknek pedig eddig valamiért még nem jutott eszükbe, hogy akkor talán az erőforrások felhasználását kell csökkenteni (pl. vegetáriánus leszek, és elkezdek egyszerű, lemondott életet élni.) Ha ezt elkezdi mondjuk 30 millió ember a világon, annak már kőkemény hatása van. Ezek a háborúk a világtörténelemben gyakran egybeestek éhínséggel, éhezéssel és járványokkal. Tehát fel kell készülnünk az élelmiszerbiztonság terén, és az egészségünk érdekében is mindent meg kell tennünk. Számos keleti gyógyászati technika van, ami prevencióban és krónikus esetekben túlmutat az akut gyógyítás lehetőségein.
 
2020 óta egyébként 4 ország van súlyos sade satiban, Kína kezdte, aztán Amerika, végül Ukrajna és Oroszország folytatta. Hát nem különös? Ezek az országok szenvedték meg a legjobban a koronavírust és a háborút. Az is milyen érdekes, hogy 2030-ban India és az USA képletében ugyanaz az uránuszi aktiváció látható. (Nincs olyan, hogy a bolygók háborút okoznak. Nincs olyan, hogy a planéták rákényszerítenek egy háborúra. A bolygók az idő természetét mutatják, amit mi tudásunk vagy tudatlanságunk szerint, a meglévő karmánk által valamire használunk. A bolygók és az asztrológia nem felelős az emberi butaságért.)
 
Április 21-től azután a Nap beéri a Ráhut majd a Jupiter is megközelíti azt, és el is érkezünk 2023 fő témájához, ez pedig a pénzügyek, a gazdaság, az élelmiszerbiztonság. A Jupiter-Ráhu ezen formációja, beleértve az Uránuszt is a közelben, az 1929-es amerikai tőzsdei összeomláshoz hasonlatos képet mutat, így sajnos a bankvilágban, pénzügyi szektorban, főként az USA-ban, illetve más jóléti felhalmozó államokban számítani kell svédcsavarokra. Az arany körüli spekuláció, annak erős felértékelődése, ezen kívül a termőföldek árainak erős növekedése, az élelmiszerek termelhetősége, biztonsága, ellátási nehézségek (tehát van élelmiszer, de nem jut oda, nem tud „mozogni” a szükséges irányba, esetleges ételmérgezések, pl. óvodákban eperleves és lábasjószágok pl. tehenek körüli nehézségek adódhatnak.) A gazdasági és bankválságból néhányan teljes csőddel, mások pedig pazar felíveléssel fognak kikerülni. Bravúros gazdasági átrendeződés játszódik majd le. Az így kialakuló gazdasági nehézségek meghatározóak lesznek ősszel is, amikor az égbolt jó része retrogád lesz, és nagyjából jövő februárig tart, de 2024. márciusa és júliusa között komoly fordulatokat is kapunk még, a Jupiter-Uránusz találkozója kapcsán. (Ebből kóstolót is kapunk 2023 szeptember elején, amikor egyébként a tanárok körül várható valami nagyon érdekes fordulat, sok kellemetlenséggel, de a Bika zodiákusnak köszönhetően szerintem jelentős fizetésemeléssel.)
 
… és ebben a hónapban lesz az év legjobb napja is. Ez pedig április 22. a Föld napja, Akṣaya trītīyā, ami amúgy kis hazánkban leginkább 22-ről 23-ra fog beállni, de 22-én tartjuk. Ez egy szép szombati nap, így aki szombaton akar esküdni, ezen a szombaton tegye és óránként lehet jó és új dolgokba kezdeni. Mivel amúgy nagyon erős az égbolt, masszív sikereket hoz majd az ekkor elkezdett vállalkozásotok vagy terveitek. Általában a legjobbak a déli órák, de nagyon kedvező lesz idén a du. 3 óra körüli időszak. Úgyhogy a napfogyatkozás után azonnal kapunk egy ilyen szuper lehetőséget. Ja, és elég forró májusunk lesz.
 
Április-májusban tehát ezekre a vegyes eredményekre számíthatunk. Alkotni, saját utunkon sikereket elérni viszont nagyon jól lehet, használjuk ki ezt okosan.