Égbolt: Október végi különleges újhold

Fodor Hírek

Október 28. és november 8. között lesz egy nagyon különleges átfutó trigon az égen, a Merkúr, a Mars, a Neptun és a Rahu fog kapcsolódni. Amellett, hogy ez a politikában kedvez az erőfitogtató kommunikációnak, ugyanakkor erőt is ad a beszédünknek, önkifejezésünknek, így pl. ha tisztázatlan kommunikációs helyzeteink vannak, meg kell beszélnünk valamit, ami félreértésre adott okot. Ha valamiben nem tudunk régóta dűlőre jutni és egyeztetnünk kell, akkor ezt most meg lehet tenni, mert erőt kap mindenki a Marstól. Tegyük hozzá, hogy ez védikusan egy gyenge Mars, de nem káros, így az erőszakmentes kommunikáció irányába lehet tolni a dolgokat; valamint kedvező, barátságos naksatrákat kapcsolnak össze, ezért a végeredmény kedvező lesz. Még ha valami egyet nem értéssel is zárul, a feloldódás, megkönnyebbülés érzés hatja majd át.

Mindeközben bekövetkezik Kārtika hónap középpontja, újholdja is, a Swati nakṣatrában. Ez elindítja az őszi szeles időszakot. Dīpāvalī egy fényhozó ünnep, amikor Rāma király, a Nap dinasztiájában megjelenő harcos hős, maga az Istenség Legfelsőbb Személyisége, hazatér feleségével és testvérével a Himalájába, szülővárosába, Ayodhyāba. Útját mécsesfüzérekkel világítják ki, amely a lelkek Istenhez való hazatérésének hosszú folyamatát jelképezik.

Idén ez az ünnep egybeesik egy nagyon fontos európai ünnepünkkel, a Halottak Napjával, amelyet nyugaton Halloweenként ismerünk, a pogány hagyományokban pedig Samhainként. Ez az ősi kelta ünnep is egy fényünnep, amelynek a üzenete az, hogy a fény mindig győzedelmeskedik a sötétség és a kártékony hatások fölött. Ez a remény és az isteni gondoskodás fénye. Ez az éjjel általában egy kapu, egy átjáró az eltávozottak felé és azt a célt szolgálja, hogy kapcsolódjunk a gyökereinkhez, őseinkhez, ha kell, transzgenerációs sebeinkkel, engedjük el azokat, és fejezzük ki nekik a hálánkat, rójuk le tiszteletünket.

Tehát idén a lámpás gyújtás duplán ér, két kultúrkör ünnepét kapcsolja majd össze. Fontos itt még megjegyezni, hogy a Swati újhold, Dīpāvalī megújító ereje és fénye a Rahu naksatrájában (technikai fejlődés, orvoslás, gyógyítás fejlődése) kapcsolódik nagyon szép fényszöggel a Satabisak Szaturnusszal (orvostudomány fejlődése, krónikus bajok gyógyítása), aki itt itthon is van, és védikusan múlatrikóna pozíciót tölt be. Így gyakorlatilag megkapjuk a gyógyító erőt ettől a Dīvalitól. A gyógyerőt a világ bajára, a társadalmi problémákra, traumáinkra és egészségügyi kihívásainkra, különösen ha ezek széllel (Vāyuvāta), vagy vízzel (Szaturnusz) kapcsolatos problémák. Tehát ezekben a napokban érdemes új gyógynövény kúrába kezdeni, leginkább november 1-én délután. A Szaturnusz november 15. magasságában fordul előre, ezért két héten belül már látjuk is a hatását.

Mivel most Vāyu erős lesz, ezért érdemes melegíteni és kiegyenlíteni ezt étkezéssel, pl. dhal leves fogyasztásával, meleg kásákkal. Az emésztés hűtése, vátásító, szélképző ételek és a koplalás nem jó, ahogy a hideg joghurtok fogyasztása sem. Vāyu fia egyébként Hanumān, így a gyógyító erő most duplán ér, érdemes imákat zengeni hozzá. Használjuk ki ezt az időszakot, tegyük helyre magunkban, életünkben, kapcsolatainkban, amit csak lehet.

Jaya Śrī SītāRāma, Laksman, Hanumān!

https://www.facebook.com/onlinehoroszkop