Vegàn “túrótorta”

Admin Desszertek, Hírek, Receptek

Ezt a túrótortát körülbelüli adagokkal készítettük, ezért ne ijedjetek meg, ha kicsit folyékony lesz például a krèmetek, sűrítsétek bátran.
Ne ragaszkodjatok mindig a pontos számokhoz, grammokhoz, legyetek bàtrak, rugalmasak. Ha szeretettel és odaadással készítitek az ételeiteket, biztos nem fog rosszul sikerülni.

Hozzàvalók a tésztához:
– 250-300 gluténmentes zabpehely, apróra darálva
– fèl tk szódabikarbóna
– 1-2 nagyobb alma
– 2-3 ek útifűmaghéj
– 1 dl kókuszzsír
– fél citrom leve, és az egész reszelt héja
– édesítőkènt méz, barna cukor ízlés szerint

Az alap elkészítése:
Először is keverjük össze a szilárd hozzávalókat. Az almát kockákra vágva kb. 1 deci vízben pároljuk meg, majd botmixerrel pépesítsük. Az almapürébe keverjük bele az útifűmaghéjat és a folyékony kókuszzsírt.
Öntsük össze a szilárd hozzávalókkal!
Ha ezzel megvagyunk, tegyük tortaformába, és süssük 15 percig 180 fokon.

Hozzávalók a ,,túrókrémhez”
– 2×180 g natúr tofu
– 1 konzerv kókusztejszín
– 2 zacskó vaníliás cukor
– ízlés szerint méz, cukor, édesítő
– 1 citrom leve és reszelt héja
-1 dl kókuszzsír

Öntsünk 1 konzerv kókusztejszínt a turmixgép kancsójába, lehet picit vízzel hígitani. Morzsoljuk bele a tofut! Tegyük bele a többi hozzávalót, és turmixoljuk simára! Ha nagyon folyékony lenne a krémünk, szórjunk bele 1-2 ek. útifűmaghéjat.
Simítsuk a krémet a kihűlt tortalapra.
Vonjuk be csokival: 1 tábla vegán, 85%-os étcsokit olvasszunk össze egy kevèske kókuszzsírral.
Kókuszchipsszel díszíthetjük.

Jó étvágyat!