A hagyományos magyar túrótorta, ahogy Mádhaví készíti, tojás nélkül. 🙂 Áldott Húsvétot kívánunk!
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
75 g cukor
75 g vaj
1 kávéskanál sütőpor
annyi tejföl, hogy jól gyúrható linzerszerű tésztát kapjunk
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
1 dl olaj
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás pudingpor
fél liter tej.
A tészta hozzávalóiból linzerszerű tésztát gyúrunk, kerekre kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek tortaformát. A túrót áttörjük, a többi hozzávalóval együtt simára keverjük, és a nyers tésztára öntjük. 200 C fokon 50 percig sütjük. Tálalás előtt jó pár órára hűtőszekrénybe tesszük.