Égbolt: Az áprilisi különleges bolygóállás és titkos tanításai

Fodor Életmód, Hírek

Előrejelzés a következő hetekre és az áprilisban esedékes Jupiter-Neptunusz ősi tanításai. Március 31-én, a Hold megérkezett ismét a Jupiter-Neptunusz mellé és aktiválja együttállásukat, a csillagállás pedig áprilisban és májusban bontakozik ki igazán.

Eddig a Jupiter Neptunusz találkozójából egy dolog hiányzott a víz, a sok víz, az áradások. Helyette aszály köszöntött be, áprilistól végre a sok vízzel is találkozhatunk, amit a természet már nagyon áhít.

Április 1-én az újholddal az előző asztrológiai évet lezártuk és hivatalosan is megkezdődött a tavasz és az új asztrológiai év. Április elején a Mars-Szaturnusz csúcstalálkozója nehezíti a feszült háborús körülményeket, ez okozta a kegyetlenségeket is. Ez az, ami Ázsiában rátölt még egyet a vírushullámra, hisztivel és túlkapásokkal együtt… és bizony Mars és Szaturnusz azok, akik még egyet rátöltenek az ukrajnai véres konfliktusra is. Itt van a közelben a Vénusz is, ezért sajnos a nőkkel szembeni erőszak, elhurcolások, valószínűleg nem alaptalanok.

Április 6-án a Mars megkerüli végre a Szaturnuszt és 10-én nagyon gyors erővel berobban Ráma navamí. Rámacandra megjelenése, ez azt a reményt adja nekünk, hogy egy intelligens és világos gondolkodású világi vezető jó ötletekkel és tanácsokkal látja el a háborús feleket és megkezdődhet egyfajta rendeződés – de persze azért ne legyenek illúzióink, a Kali korban vagyunk, nem az aranykorban… 14-én a Nap csodálatos erővel lép be a Kos csillagképbe és 16-tól a helyzet jelentős rendezését remélhetjük. Természetesen az újjáépítés a kedélyek megnyugodása, az élet visszaterelődése a normális mederbe éveket vehet majd igénybe, hiszen a világ egyszerre szembesült egy járvánnyal és háborús konfliktusokkal is. Június közepéig nagyjából egy békés időszaknak nézünk elébe. A nyáron is mindössze 1 hónapig kell jobban odafigyelnünk az agresszív események ellensúlyozására.

Az április vége és a május elejei időszakot érdemes kihasználnunk mindenféle együttműködésre, vállalkozásépítésre, házasságkötésre, életünk rendszerezésére, vagyis mindenre, amit jó eredménnyel szeretnénk zárni, hiszen az év legszuperebb napjai lesznek ezek. Április 27 és május 3 között különösen szerencsés adományozni, ajándékozni, építeni, bővíteni, tervezni, alkotni.

Ezek a napok jók a szeretetmeditációkra, az egész Földet átívelő békemeditációk szervezésére. A szeretetteljes kapcsolatok kiépítésére, a szeretetvallások erősödésének pillanata. A hitet, az egységbe foglalt erőt és a kiemelkedő lelki erőt képviseli. Csodálatos eredményeket fogunk majd látni a nagy egyházaktól, szeretetvallások képviselőitől, a világ lelki-spirituális vezetőitől. Női vezetők emelkedésének és egy teljeskörű spirituális kinyílásnak kedvez ez az időszak.
A Jupiter és a Neptunusz egyébként április 13-én és 14-én állnak a legszorosabban egymással. Kettejük találkozója a Púrva Bhadara csillagképben különleges tanításokat rejt, már több mint 160 éve nem volt ilyen.
Április 20-tól megkezdődik a Vénusz és a Jupiter meseszép együttállása a Halakban, egy olyan zónában, ahol mindketten erősek. Itt számíthatunk arra, hogy politikai követek, küldöttek, számukra előnyös pozícióban jó tárgyalási eredményeket érnek el. A művészet kinyílik, az emberek közötti szeretetteljes odaadás kézzelfogható lesz.

Ezek a tanítások kicsit távolabb állnak a fizikai síkoktól leginkább a vibrációkkal, energetikával kapcsolatosak.

1. EGYESÜLT ERŐ, NINCS KÜLÖNBSÉG
A Jupiter és a Neptun a Púrva Bhadrában találkozik ez az Úr Siva Ajaika ekapada formájával van kapcsolatban. Ez pedig az egységbe foglalt erőt jelenti, szilárdan állni, mint egy pillér. Először is kell felejtenünk végre azt, hogy az egyetlen üdvözítő út a miénk. Minden hiteles spirituális irányzat egy irányba mutat és mindenféle gonoszsággal és nehézséggel szemben csak az egy lábon álló forma, az egyesült erő jelenthet megoldást. Vagyis minden olyan dolog, ami megosztja az emberiséget és az embereket, politika, vallás, nemzetiség, nézőpontok ezeket el kell felejteni. Meg kell tanulnunk tisztelni a külön véleményen lévőket, ez nagyon nehéz, de ideje lenne.

2. A TUDATOSSÁG EREJE
Ideje végre megértenünk, hogy a világ karmikus összefüggések láncolata, amelyben a tudatunk rezgései őrületes erővel bírnak. Vagyis életünket egyrészről a korábbi életünk tetteinek visszahatásai, másik oldalról viszont a hitrendszerünk, belső elvárásaink szerinti gondolataink alkotta rezgések alkotják. Vagyis a korábbi visszahatásokat a tudatosság, a jelenben élés, a karmatisztító cselekedetek, pl. a mantrázás tudja tisztítani. A placebo hatás egy jól mérhető jelenség, amely 75%-os gyógyulási eredményt ad súlyos betegeknél is. A félelem, a betegségtől, háborútól és krízisektől való félelem teljesen megbénítja az embert és sokszor beteggé is teszi. Az állandó várakozás, aggodalom és az élet halogatása, a félelembe öltözött halálváró létezés, nem méltó az emberi élethez, amelynek komoly, magas spirituális célja van.

A tudatunk fantasztikus működésre képes, hiszen velünk van folyamatosan a Legfelsőbb Felsőlélek formájában a szívünk közepén, és ismer, hallja vágyainkat. Minőségileg azonosak vagyunk vele, ami azt jelenti, hogy bár nem vagyunk mi magunk Istenek, de mégis szó szerint isteniek vagyunk, azaz erőteljes, tetterős lelkek, akiknek vannak szabad választásaik, ha nem húznak le bennünket az anyagi élet kötőerői. Erről az életmódunk tudna nyilatkozni, azon függ az egész. Az ember a fizikai világ körülményei mellett képes magát még sokkal inkább megbetegíteni tudatállapotával. A mai kor mérgező hatásainak egy részét nem tudjuk kiiktatni az életünkből, de azonos káros hatásnak kitett két ember közül az lesz mérhetően a szenzitívebb, aki fél az adott dologtól, így a tudatnak a még a korábban elképzeltnél is sokkal nagyobb hatalma van!

3. TARTSD MEG A BELSŐ FÉNYED, HÚZD FEL A REZGÉSEID
Rezgések szintjén létezünk és kommunikálunk, és amikor valakivel találkozunk, sokszor a másik ember negativitásától szenvedünk (ez lehet leuralás, energetikai lehúzás, kioktatás, sopánkodás, állandó beszéd vagy szereplés, félelemkeltés vagy bármi egyéb alapú, amivel az illető mindig a középpontban van), nos, akkor két választásunk van. Vagy mi kerülünk le az ő rezgésszintjére vagy mi emeljük fel a másik embert a mi szintünkre. Ezért bár a mai Kali korban a lehető legnehezebb megőrizni a pozitív tudatosságunkat, mégis a belső fény, még egy parányi láng is képes megtörni a szoba teljes sötétjét. Kint valóban tombol a vaskor. Igazságtalanságok, erőszak, társadalmi egyenlőtlenségek, szenvedés. Sokszor csodálatos embereknek nem születnek gyermekeik, utódaik, akik is fény-lelkekkel tudnák benépesíteni az univerzumot, mert valójában ez a mai kor nem erre van szabva. Ez a mocsokra és fájdalomra van szabva, ahol ezek a szuper kis félistenek csak mellékszereplők lehetnek. De mindez pusztán azért történik, hogy emlékeztessen bennünket, hogy ez a hely nem a mi valódi otthonunk.

A lélek örök, halhatatlan és törhetetlen, elpusztíthatatlan. A Púrva Bhadra egy kilépési pont az anyagból. Meditáljunk egy picit ezen. Mi az a mókuskerék, amiből ki szeretnétek lépni? Lehet, hogy az egészből az élet végén? India egyébként azért egy különleges ország, itt ma 2022-ben, mert a Kali-yuga igazi ékköve. Kívül tombol a vallási megkülönböztetés, a fizikai nehézségek, a forróság, a malária, olykor éhínség és más betegségek, de nincs még egy ilyen csodálatos vibrációval rendelkező lelki ízzel átitatott ország, ahol az ország minden szegletében érzed a szakralitást.

4. GYŐZD LE A BELSŐ DÉMONOKAT
Egy kedves ismerősömmel összefutottam a minap és elmélkedésünk közben megjegyezte azt a fontos tanítást, hogy ma, a Kali korban a védikus írásokban említett félistenek és démonok már nem két külön bolygón léteznek, hanem ugyanazokban a fejekben. A démonikus, állatias viselkedés és ösztönök mind bennünk vannak. Az igazi feladat a belső démonok legyőzése, mint a düh, a kéj vagy a harag, az irigység és a mohóság. Ha képessé válunk erre, akkor felemeljük a saját rezgésszintünket és így felemelhetünk másokat is. Ha szeretnénk vonzóak lenni, vonzó társaságot képezni és segíteni szeretteinket, akkor a saját mentális tudati tisztaságunkra kellene először figyelni. Ez nem jelent önösséget ugyanakkor, néha ehhez a legjobb eszköz, hogy elveszünk mások szolgálatában, ahogy azt már Gandhi is megmondta.

5. VASUDHAIVA KUTUMBHAKAM
Végül a legfontosabb, amit főként a május elejei napokban érthetünk és tanulhatunk meg, ez pedig a vasudhaiva kutumbhakam érzése. Most talán úgy gondoljuk, hogy Ukrajnában dúl háború. Az oroszok és Putyin a hibásak. A másik oldalról a Nato háborúzik Jemenben és mindenhol. Az én családom jó emberekből áll, az enyémek, szeretem őket, de a másik oldal az más, az rossz, az gonosz, az nem az enyém. Valójában mi mind egy nagy család részei vagyunk. Beleértve a fekete bárányokat is, akiket nem szeretünk. Ahhoz, hogy igazán boldogok lehessünk, minden élőlénynek boldognak kellene lennie a Földön. Beleértve az állatokat is, akiket kihasznált a modern élelmiszeripar, bezárt, megkínzott és sajnos ma a járványhullám alatt az emberek ugyanúgy a börtönükbe vannak bezárva, ahogy korábban az állatokkal bántunk. Valahol visszakapjuk a korábbi tetteinket visszahatásként, ez a karma.

Az ember nem csak egyszer él. Életről életre vannak szereteteink, családunk, kapcsolataink, mint a zúgóban a fűszálak közel majd távol kerülünk egymástól. Most valaki teljesen idegen, egy kínai megapoliszban él, nem tudja, hogy talán előző életedben a gyermeked volt vagy a férjed. Már nem emlékezünk, csak a jelenre gondolunk, azt is elfelejtettük, ami 3 hete történt. Az emberiség és minden élőlény, beleértve az állatokat és az anyatermészetet is, egy nagy család része, akikkel békében és szeretetben kellene élnünk. !EZ! a Jupiter-Neptun a Halakban. Talán vannak kis családi viták és marakodások, de az, hogy emberek kiirtják egymást, elfelejtve valódi lelki önazonosságukat, sehová sem vezet. A motiváció ezek mögött pedig nem egyéb, mint a félelem. Félünk és rettegünk, hogy meghalunk. Pedig ha félünk, ha nem, ez be fog következni és erről az örök időn kívül senki sem tehet, ha egyszer megszülettél bizony ez vár rád. Addig viszont egy szép hosszú élet van előtted, töltsd meg élettel! Az hogy szenvedünk, nem a mások hibája, hanem korábbi életeink következményei, egyúttal jelenlegi döntéseink következménye, amiért ideje lenne vállalni a felelősséget. Ha rosszul döntöttél életedről, azért csak te magad lehetsz a felelős. Súlyos szavak, de szembe kell nézni a ténnyel. A terhek egy része az idővel könnyebb lesz, mert ez is az örök idő természete, hogy megszokunk elviselhetetlennek hitt dolgokat is. De lehetséges, hogy változtatni is tudsz a helyzeteden. Amennyi energiát a panaszkodásra vagy kríziselemzésre szánsz, ugyanazt a megoldás elérésébe is befektetheted, figyelj a cselekedeteidre, a szavaidra, de a gondolataidra is – teremtő erővel bírnak.

6. NEM MI VAGYUNK A TULAJDONOSOK, és ETTŐL SOKKAL KÖNNYEBB
A másik, hogy aggódunk, hogy nem lesz kényelmes az életünk, veszteségek érnek, akár nem lesz mit ennünk. Valójában a szükségesről mindig gondoskodik a Legfelsőbb, a mohóságunkat viszont már nagyon nehéz kielégíteni. Az egyszerűség félsiker az életünkben. Ha megértjük, hogy nem vagyunk tulajdonosok ebben az életben, hanem minden Isten tulajdona és a többi szerettünkkel együtt használjuk a közös kincseket, akkor meg tud valósulni a Halak szeretetteljes kiteljesedése.
… és mi jön a Halak után? Természetesen újra a Kos. Aki most nem tanulja meg a leckét, mint a Bolond a Tarotban, új körbe lép és újra végiglépdeli a tanulás lépcsőfokait.

Nagyon szép erősödést kívánok mindenkinek! Haré Krisna

Bővebben és forrás: Onlinehoroszkop – Égbolt Café >>