Gyors cukkínis egytál téli napokra

Admin Hírek

Egy bármikor könnyen és gyorsan elkészíthető, könnyű vacsora.
8 szem közepes burgonya
2 normál méretű cukkíni vagy salát cukkíni
3 dl növényi tejszín
2-3 evk burgonyapehely
1 teáskanál fekete só
Indiai fűszerek ízlés szerint: római kömény, garam masala fűszerkevekrék vagy curry por, kurkuma
Oregánó, bors

Uborka szeletelőn vékonyra szeljük a cukkínit és a krumplit. Egy hőálló tálat kikenünk növényi olajjal.

Ebbe rétegezzük a krumplit és a cukkínit, külön nem kell sózni. A növényi tejszínbe keverjük a burgonyapelyhet, fekete sót, sót, borsot és ízlés szerinti fűszereket teszünk bele. A curry 1 csapott teáskanál, kurkuma fél tesáskanálnyi, oregánó 1 tesákanál, garam masala fél teáskanál mennyiségben, ez a fűszerkeverék adja a legélvezetesebb hatást, de bátran változtathatunk a fűszerezésen.
 
A fűszeres tejszínnel nyakon öntjük a krumplis cukkínis rétegeket és már mehet is a sütőbe a művünk.
220 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.
A végén növényi sajtot is reszelhetünk rá. Friss fejessalátával tálaljuk.
 
Faludi Kata receptje