Egy gyors és sütés nélküli igazi nyári torta Gabi Konyhájából.
22-24 cm-es tortaformát használjunk.
Íme a recept:
Hozzávalók:
450 g görög joghurt
4 dl habtejszín
130 g porcukor
1 citrom és 1 lime reszelt héja és leve
10 g agar-agar + 50 g hideg víz felmelegítve, lehűtve
2 csomag vaniliacukor
1 csomag háztartási keksz, vagy zabkeksz darálva, vagy tojás nélküli babapiskóta
Első lépésként a 450 gramm joghurtunkat összekeverjük a 130 gramm porcukorral, majd belereszelünk egy lime-, és egy citrom héját-, és levét.
4 dl habtejszínt felverünk kemény habbá.
A előzőleg vízben feloldott agar-agart felmelegítjük folyamatos kevergetés mellett, majd nagyon langyosra kihűtjük, és folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a joghurtunkhoz. Ha ezzel is megvagyunk, óvatosan belekeverjük a habtejszínünket.
Következő lépés, hogy keverjünk ki külön egy citrom levét, egy evőkanál porcukrot és egy pici vizet, majd ebbe áztassuk be a háztartási kekszeket vagy zabkekszet, de vajas kekszet is használhatunk, vagy tojás nélküli babapiskótát is ízlés szerint, amit szeretnénk alapul. Ha beáztattuk, ledaráljuk és a tortaformánkba nyomkodjuk. Majd erre mehet a citromos-limos joghurtos rész, és azonnal mehet az egész a fagyóba. Körülbelül 20 perc múlva vegyük ki, és lime reszelt héjával, szeletelt citrommal díszítsük tetszés szerint.
Jó étvágyat!
További receptekért csatlakozz:
Gabi vegetáriánus konyhája