Hozzávalók:
A malpua tésztájába:
- 1 nagyobb érett pépesített banán
- 300 g fehér liszt
- 2 ek. tejpor
- 2 ek .kukorica keményítő
- 1 kk őrölt édeskömény
- 1 kk őrölt kardamom
- kb. 2,5 dl tej vagy kókusztej
A sziruphoz:
- 400 g cukor
- 1/2 l víz
- 1 kk sáfrány
- olaj a sütéshez
Egy mély tálban összekeverjük a malpua tésztáját. Sűrű csomómentes palacsintatésztát kell kapnunk. Egy edényben összekeverjük a cukrot a vízzel majd elkezdjük forralni, a forrásban lévő sziruphoz adjuk a sáfrányt és így együtt főzzük 10 percig. Felmelegítjük az olajat, Egy evőkanállal belecsorgatjuk a tésztát úgy, hogy egy tenyérnyi korong alakú formát kapjunk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük majd az olajból kivéve lecsöpögtetjük. A melegen tartott szirupba mártjuk egy percig összeforraljuk majd kivesszük. Melegen tálaljuk